Het laatste formule 1 nieuws

UPDATE! Weersverwachting Formule 1 in Hongarije - wat voor weer krijgt Max Verstappen?

UPDATE! Weersverwachting Formule 1 in Hongarije – wat voor weer krijgt Max Verstappen?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit weekeinde staat de Grand Prix van Hongarije op het schema. Zondag worden de punten verdeeld op de Hungaroring in Mogyoród en dat ligt vlakbij de hoofdstad Boedapest. Speciaal voor RaceXpress blikt professioneel weerman Ed Aldus vooruit op het weer van de komende dagen. Wat zijn de weersverwachtingen voor Max Verstappen en co? Het weekend verloopt tropisch heet met kans op onweer. De eerste Grand Prix werd in Hongarije verreden in 1930. De zomers verlopen in Boedapest erg warm en droog, de winters daarin tegen koud met geregeld sneeuw. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt in juli 26,5 graden. De hoogste temperaturen die ooit is opgetekend bedraagt zelfs 40,7 graden. Over de gehele maand valt zo’n 50 mm aan neerslag en de zon schijnt in juli gedurende 274 uur.

Zaterdag zijn er flinke zonnige perioden in Mogyoród. Tijdens de derde vrije training en de kwalificatierondes bestaat er kans op een onweersbui. Het wordt vanmiddag 29 graden en er waait een zwakke tot matige westenwind.

Op zondag is het tijdens de Grand Prix van Hongarije tropisch heet. De zon schijnt en in de middag blijft het droog. Het wordt ’s middags 35 graden en de zuidenwind waait matig, windkracht 3 of 4. /Bron: Ed Aldus

Lees het hele artikel op de volgende pagina UPDATE! Weersverwachting Formule 1 in Hongarije – wat voor weer krijgt Max Verstappen?