Het laatste formule 1 nieuws

Vaccinaties moeten helpen geplande F1-kalender mogelijk te maken

Vaccinaties moeten helpen geplande F1-kalender mogelijk te maken

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool | Start van de F1 GP van Sakhir 2020 De race in China is voorlopig geannuleerd en in Vietnam wordt in 2021 niet geracet om andere redenen. Daarnaast werd de race in Australië, die gepland stond om het seizoen mee te openen, is verplaatst richting het einde van het jaar. Als vervangers voor Vietnam en China zijn Imola en Portimão opnieuw op de kalender gezet. Ross Brawn hoopt dat de normale kalender dit jaar gewoon zal worden verreden.

“Afgelopen seizoen hebben we bewezen dat we met COVID19 om kunnen gaan”, zegt sportief directeur van de Formule 1 , Ross Brawn. “We zijn er zeker van dat we dit jaar sowieso de volledige kalender kunnen afmaken. – Natuurlijk weet je nooit of er aanpassingen nodig zullen zijn, maar ik denk dat we het ergste van de pandemie achter de rug hebben.”

De hoop op de volledige kalender word ook geholpen door de beschikbare vaccins. Perez en Sainz hebben allebei gezegd dat ze voor de tests in Bahrein twee spuitjes hebben gekregen met het Pfizer-vaccin. “Ik weet nog niet wanneer het vaccin beschikbaar zal zijn in Mexico, dus het aanbod van Bahrein vond ik erg aardig”, zegt Red Bull-coureur Sergio Perez.

Bij het tweede team van Red Bull, AlphaTauri , pakken ze het nog radicaler aan. Franz Tost heeft aangegeven in een interview dat het hele team daar het vaccin zal krijgen. “Wij zullen na het weekend in Bahrein nog twee dagen langer blijven zodat we onze tweede dosis kunnen krijgen. Onze gezondheid is het allerbelangrijkste. – We willen daarom de mensen in Bahrein hartelijk bedanken. In Europa weten we namelijk nog niet hoe lang we zouden moeten en helemaal in Italië en Oostenrijk.”

Max Verstappen werd voordat die naar Bahrein ging al gevaccineerd. Verstappen zelf staat er nuchter in: “Uiteindelijk zal iedereen het vaccin moeten krijgen. Ook omdat we constant op reis zijn is het beter voor alle mensen met wie we in contact komen.”

Stefano Domenicali, CEO van de Formule 1, zegt zelf: “Ons doel is om dit seizoen te voltooien. Het zal logistiek gezien lastig zijn, maar […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vaccinaties moeten helpen geplande F1-kalender mogelijk te maken