Het laatste formule 1 nieuws

Vader en zoon uit Asperen gaan met ‘Red Bull’ caravan naar Max Verstappen

Vader en zoon uit Asperen gaan met ‘Red Bull’ caravan naar Max Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

• Henk Bos bij de caravan van zoon Frank, bestickerd in het logo en de kleuren van Max Verstappen. (Foto: @Levien Vermeer) ASPEREN • Vanavond vertrekken ze, en donderdag aan het eind van de dag hopen ze op de camping van het autocircuit Red Bull Ring in Spielberg te arriveren: Henk Bos (58), zoon Frank (32) en twee vrienden.

“Caravan neerzetten, paar boodschappen doen, en we zijn er klaar voor”, zegt Henk Bos zelfverzekerd. “Het is een hele happening, want je komt niet alleen maar voor één race. Vrijdag beginnen de vrije trainingen, zaterdag is de derde vrije training en de kwalificatie, terwijl er ook andere klassen rijden. En zondag gaan we Max aanmoedigen natuurlijk.”

Hij verheugt zich merkbaar op het raceweekend: “Ze maken er een heel spektakel van daar, met stuntvliegtuigen in de kleuren van Red Bull.” Zo ziet de caravan waarin ze het weekend doorbrengen er trouwens ook uit. Zijn zoon liet die strak donkerblauw spuiten en in het Red Bull logo bestickeren.

“Afgelopen winter hebben we het tweedehands kampeeronderkomen helemaal gestript en verbouwd. Het toilet- en douchehokje hebben we er uit gehaald, want er moest een koelkast komen, voor de frisdrank, weet je wel”, grapt Henk. “Plus een skuttelbraai, voor de inwendige mens. De toiletfaciliteiten op het terrein zijn perfect, daarvoor heb je geen eigen privacy nodig op dat vlak.”

Toen een paar weken geleden bekend werd dat de fans weer zonder coronarestricties welkom waren bij de Grand Prix in Oostenrijk, hebben ze in sneltreinvaart de laatste hand gelegd aan de caravan. “De ingebouwde geluidsinstallatie is getest, die doet het ook”, constateert Henk.

Hartkloppingen
In de tijd voordat de kinderen kwamen ging Henk altijd naar de TT in Assen, en nam zijn vrouw Anita mee.

“We konden logeren bij m’n tante in Borger. Dan vierden we de nacht van Assen, weet je wel? Oké, dat is overgegaan, maar ik ben altijd een race-fan gebleven.”

Dan heeft hij het over de tijd van Schumacher en Jos Verstappen, de vader van Max. “Die kon je nog gewoon op de Nederlandse tv bekijken, nu heb ik Ziggo ingekocht om het racen te volgen.”
[…]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vader en zoon uit Asperen gaan met ‘Red Bull’ caravan naar Max Verstappen