Het laatste formule 1 nieuws

Vader van Sergio Pérez onderdeel van gesprekken voor tweede F1-race in Mexico: "Nieuwe groep investeerders"

Vader van Sergio Pérez onderdeel van gesprekken voor tweede F1-race in Mexico: “Nieuwe groep investeerders”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De vader van Sergio Pérez zet zich ervoor in om een tweede Formule 1-race naar Mexico te halen en streeft ernaar om dit te doen tegen 2024. Het land heeft sinds 2015 één race op de F1-kalender gehad. Die vond altijd plaats op het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad. Er zijn plannen om in 2024 nog een race in Cancun te houden. De vader van Pérez, Antonio Perez Garibay, heeft bevestigd dat dit het geval is en dat hij betrokken is bij de inspanningen. “Ik had gesprekken met de mensen van de Formule 1 om een Grand Prix naar Cancun te brengen”, zei de politicus aan Reforma. “Er is een groep investeerders geïnteresseerd om het project nieuw leven in te blazen. De mensen van de Formule 1 waren zeer geïnteresseerd en de gesprekken gaan binnenkort beginnen. Het is een nieuw project, we hoeven niets te doen met eerdere projecten, het gaat om een nieuwe groep investeerders.”

Nu de kalender steeds groter wordt en de sport zich over de hele wereld wil uitbreiden, zijn er een aantal landen die in de toekomst ook een race willen organiseren. Het lijkt erop dat Pérez en co verder zijn in het proces dan de meesten, want de Mexicaan heeft al een ontmoeting gehad met Jean Todt en Stefano Domenicali tijdens de laatste race voor de zomerstop in Hongarije. Hij zegt dat ze de sport in zijn land willen laten groeien en dat ze er daarom op gebrand zijn om zijn zoon in de nabije toekomst wereldkampioen te zien worden. “Het plan is heel goed ontvangen. We gaan het nu vormgeven.” Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal ? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Formule 1-coureur Max Verstappen heeft een speciale levering ontvangen van CarNext, een van Europa’s toonaangevende online B2C- en B2B-marktplaatsen voor tweedehands auto’s. Het e-commerceplatform zette dinsdag zijn speciale thuisbezorgnetwerk in voor een ereronde met de raceauto van de coureur dwars door de straten van Amsterdam. De […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vader van Sergio Pérez onderdeel van gesprekken voor tweede F1-race in Mexico: “Nieuwe groep investeerders”