Het laatste formule 1 nieuws

Valkenburger Thomas Aanhaanen droomt van carrière als coureur

Valkenburger Thomas Aanhaanen droomt van carrière als coureur

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Thomas Aanhaanen met zijn eerste trofee. | Foto: Piet van Kampen (Foto: Piet van Kampen)

De jeugdige Valkenburger Thomas Aanhaanen (13) haalde anderhalve week geleden zijn eerste trofee binnen op het kartcircuit in het Zuid-Hollandse Strijen. In zijn eerste officiële wedstrijd van de KNAF (Koninklijke Nederlandse Auto Federatie) streed hij mee en wist als derde in het Chromo Nederlands Kampioenschap 4-takt in de D junioren klasse zijn eerste triomf te vieren. De eerste kick in zijn jonge carrière.

Door Piet van Kampen

Als jochie voetbalde hij, hanteerde de hockeystick en wierp een balletje als basketballer. In geen van de drie sporten zag hij het zitten nadat hij tijdens een verjaardag een verleiding niet kon weerstaan. Door een familielid werd hij uitgenodigd om een keer mee te gaan naar Poeldijk om eens achter het stuur van een kart te kruipen. Als 7-jarige greep hij dit buitenkansje met beide handen aan. Sindsdien is hij verkocht en verknocht aan deze tak van sport. ‘Lekker hard gaan en scheuren door de bochten’, dat was het. Poeldijk was de bakermat van zijn drang en droom om het ver in de racerij te gaan schoppen. Daar leerde hij ook de regels kennen.

Van het een kwam het ander. Op 10-jarige leeftijd stapte hij in een gehuurde kart achter het stuur om mee te dingen naar het Nederlands Kampioenschap Instapklasse met gehuurde karts. Hier heeft hij drie jaar ervaring in opgedaan en vorig jaar werd hij tweede. Van binnenbanen naar buiten. ‘Binnen moet je meer technisch rijden, maar buiten gaat het vooral in de bochten veel vloeiender’ is zijn ervaring.

Dit jaar dus naar buiten in Strijen om tijdens de NK 4taktklasse (georganiseerd door Chromo) in de eerste reeks van zes wedstrijden om het Nederlands Kampioenschap in de leeftijdsklasse van 12-15 jaar een mooie derde plek te bemachtigen. ‘Zo’n wedstrijd bestaat uit drie races. De tweede was de spannendste’, vertelt Thomas, bij wie de ambitie er vanaf straalt. Er volgen nog vijf races waarvan de laatste in het Belgische Spa.

Sponsor
Dankzij zijn opa van het bedrijf Qotec Coatings beschikt Thomas nu over een eigen kart. Hij traint […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Valkenburger Thomas Aanhaanen droomt van carrière als coureur