Het laatste formule 1 nieuws

Valtteri Bottas krijgt er bij Alfa Romeo een opvallende teamgenoot bij, Giovinazzi haalt hard uit

Valtteri Bottas krijgt er bij Alfa Romeo een opvallende teamgenoot bij, Giovinazzi haalt hard uit

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Antonio Giovinazzi. © AP De renstal uit Zwitserland krijgt zo volgend jaar een volledig nieuw rijdersduo. De Fin Kimi Räikkönen stopt na dit seizoen en zijn plek wordt overgenomen door landgenoot Valtteri Bottas, die overkomt van Mercedes. Zhou, die voor UNI-Virtuosi Racing in de F2 rijdt, neemt de plek in van Giovinazzi. De 22-jarige Chinees rijdt al drie jaar in de Formule 2 en staat op dit moment tweede in die klasse. Hij maakt al meerdere jaren deel uit van de Renault Driver Academy en is dit jaar testrijder bij Alpine.

,,Het wordt een doorbraak voor de Chinese motorsport dat ik als eerste Chinees in de Formule 1 ga rijden”, aldus Zhou. ,,Ik weet dat er hoge verwachtingen van me zijn. Ik zie dat als motivatie om beter te worden en meer te bereiken.” ,,Het is nooit makkelijk om afscheid te nemen van een coureur, zeker niet in het geval van Antonio die zo lang onderdeel is geweest van het team”, aldus teambaas Frédéric Vasseur. “We wensen Antonio het beste voor de toekomst, maar eerst hebben we nog drie races om samen goede resultaten neer te zetten en het jaar sterk te beëindigen.”

Giovinazzi pakte dit jaar pas 1 WK-punt, door tiende te worden in de Grote Prijs van Monaco. De afgelopen twee seizoenen reed hij in totaal 18 punten bij elkaar. Zijn beste resultaat was de vijfde plaats in de GP van Brazilië in 2019. De Italiaan debuteerde in 2017 bij Sauber in de Formule 1; hij mocht toen twee grands prix de geblesseerde Pascal Wehrlein vervangen.

Giovinazzi denkt dat hij de Formule 1 vooral moet verlaten omdat zijn vervanger Guanyu Zhou een enorm sponsorbedrag meeneemt. De 22-jarige Zhou wordt volgend jaar bij Alfa Romeo de eerste Chinees in de Formule 1. Naar verluidt neemt Zhou omgerekend zo’n 26 miljoen euro aan sponsorgeld met zich mee.

,,De Formule 1 is emotie, talent, auto’s, risico, snelheid. Maar als geld regeert, kan Formule 1 ook meedogenloos zijn”, schrijft Giovinazzi op Twitter. De 27-jarige Italiaan moet na drie jaar vertrekken bij Alfa Romeo. Het was lang onzeker of hij zou mogen blijven. De renstal uit […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Valtteri Bottas krijgt er bij Alfa Romeo een opvallende teamgenoot bij, Giovinazzi haalt hard uit