Het laatste formule 1 nieuws

Van Amersfoort kritisch op doorstroming: 'Doe iets aan de Formule 1'

Van Amersfoort kritisch op doorstroming: ‘Doe iets aan de Formule 1’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mohammed Ben Sulayem is nieuwe FIA -president en dus de opvolger van Jean Todt. Zijn voornemen is om de talentenladder naar de Formule 1 goedkoper te maken, maar Frits van Amersfoort heeft een beter idee.

Coureurs krijgen niet alleen een stoeltje bij een Formule 1-team door talent, maar geld speelt ook een grote rol. Talentvolle coureurs zouden een kans moeten krijgen ongeacht de hoeveelheid miljoenen die ze meenemen. Ben Sulayem hoopt dat hij dat kan veranderen. Van Amersfoort is kritisch, want volgens hem is dat nog nooit gelukt ondanks de vele voornemens. “Elk voornemen van de FIA om het goedkoper te maken, mondt erin uit dat het duurder wordt. Het is nu eenmaal het professionalisme in de sport, daar doe je niets aan”, aldus de Nederlander bij Autosport.nl . Een derde auto?

De teambaas van Van Amersfoort Racing heeft wel een ander idee wat hij graag onder de aandacht wil brengen, namelijk een derde auto inzetten voor jong talent. In de Formule 2 en Formule 3 worden talentvolle coureurs opgeleid, maar vervolgens krijgen ze niet altijd een kans in de Formule 1. Het probleem zit hem dus niet in het geld, maar juist in de slechte doorstroming: “De ladder van nu is in orde, doe juist iets aan de Formule 1.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van Amersfoort kritisch op doorstroming: ‘Doe iets aan de Formule 1’