Het laatste formule 1 nieuws

Van Amersfoort Racing neemt vanaf 2022 deel aan FIA Formule 3

Van Amersfoort Racing neemt vanaf 2022 deel aan FIA Formule 3

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Van Amersfoort Racing is al meer dan 45 jaar actief in de racerij. De Nederlandse renstal was ook jarenlang vertegenwoordigd in de Formule 3. Zo nam Max Verstappen in 2014 voor de renstal uit Zeewolde deel aan het Europees Formule 3-kampioenschap, waar hij zich zo in de kijker wist te rijden dat het hem direct een Formule 1-contract bij Red Bull opleverde.

Nadat de FIA de Formule 3-reglementen op de schop gooide en het GP3-kampioenschap in het voorprogramma van de Formule 1 werd omgetoverd tot officieel FIA Formule 3-kampioenschap, verdween Van Amersfoort uit de Formule 3 en richtte het team zich op de ontwikkeling van jong talent in andere Europese formuleklassen. Volgend jaar voegt de renstal uit Zeewolde een volgende stap op de autosportladder toe aan haar portfolio, wanneer het team gaat deelnemen aan het FIA Formule 3-kampioenschap . Het is de voorlaatste trede op de autosportladder richting de Formule 1, direct onder de Formule 2. Frits van Amersfoort blij met F3-rentree

“Racen is onze passie, dus het is geen geheim dat we enorm uitkijken naar onze stap in de FIA F3”, kondigt teamoprichter Frits van Amersfoort het heuglijke nieuws aan. “We hebben een rijke historie n het ondersteunen van jonge getalenteerde rijders in hun weg naar de hoogste trede van de autosportladder. Met het toevoegen van deze stap, kunnen we nu nog beter inspelen op de ontwikkeling van hun racecarrière. Het is iets waar ik enorm gepassioneerd in ben en kijk er echt naar uit om met mijn team terug te keren op de Formule 3-grid.”

In tegenstelling tot dit seizoen zullen de Formule 2 en de Formule 3 volgend jaar weer in dezelfde raceweekenden gaan rijden in het voorprogramma van de Formule 1. Dit jaar wisselden beide talentenklassen elkaar nog af in het voorprogramma, maar in 2022 wordt er teruggekeerd naar een opzet die we kennen uit de voorgaande seizoenen. Lees ook:

F2 en F3 op de schop in 2022: Format met drie races overboord

“We kijken er natuurlijk enorm naar uit om volgend jaar deel te gaan nemen aan het FIA Formule 3-kampioenschap”, vult CEO Rob Niessink aan. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van Amersfoort Racing neemt vanaf 2022 deel aan FIA Formule 3