Het laatste formule 1 nieuws

Van de Grint overtuigd: 'Hamilton is de beste die de Formule 1 heeft gekend'

Van de Grint overtuigd: ‘Hamilton is de beste die de Formule 1 heeft gekend’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton Kees van de Grint is overtuigd na de honderdste pole position van Lewis Hamilton . “Dit is de beste man die de Formule 1 tot nu toe gekend heeft.” De voormalig bandeningenieur spreekt niets dan lovend over de Brit, die binnenkort ook zijn honderdste overwinning binnen zal gaan halen.

In de eerste drie races van het seizoen lagen Verstappen en Hamilton erg dicht bij elkaar en dat was op het Circuit de Barcelona-Catalunya niet anders. Maar uiteindelijk bleek Hamilton simpelweg te snel voor de Nederlander, zeker op de mediumband. De krachtmeting lijkt uit te wijzen dat Mercedes nog altijd de betere auto heeft, maar dat Hamilton ook simpelweg geweldig presteert. Er lijkt op dit moment geen maat te staan op de zevenvoudig wereldkampioen. Hij heeft inmiddels een gaatje met Verstappen geslagen in het klassement.

Artikel gaat verder onder video ‘Hamilton is onaantastbaar’

“Die achtste titel zit er wel aan te komen”, zegt Van de Grint in de YouTube-video van RTL GP . “Ik ben er toch bang voor. Geweldig, absoluut geweldig.” En daarmee zet Hamilton de rest in de schaduw, vindt Van de Grint. “Hij is onaantastbaar op dit moment. Of eigenlijk: al die jaren al.” Wat is de spanning?

Maar het is spannend in de kwalificaties en Grands Prix van de Formule 1. Dat is afgelopen jaren wel eens anders geweest. “De kwalificatie is enorm spannend. Daar ligt het heel dicht bij elkaar. Er zijn pakweg vier rijders die voor spek en bonen meedoen, maar de rest is enorm. Als je niet in Q3 komt, dan is dat ook geen schande. De race vind ik niet zo spannend. Het is té tactisch en té beïnvloed. Want als Hamilton anderhalf tot twee seconden sneller kan rijden dan Verstappen, wat is dan de spanning?”, vraagt Van de Grint zich af.

Maar Hamilton en Verstappen maken er met zijn tweeën wel een show van. De Brit moet er harden dan ooit aan trekken om overwinningen binnen te halen. “Deze twee zijn veel te goed voor de rest.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van de Grint overtuigd: ‘Hamilton is de beste die de Formule 1 heeft gekend’