Het laatste formule 1 nieuws

Van den Wall Bake: grote sponsoren willen geen ruzie in voetbal

Van den Wall Bake: grote sponsoren willen geen ruzie in voetbal

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

LAREN (ANP) – De twaalf voetbalclubs die hebben besloten tot de oprichting van de Super League willen vooral de UEFA onder druk zetten. Dat zegt sportmarketeer Frank van den Wall Bake, die aan de basis stond van vele nieuwe concepten in de sportwereld. “Ik verwacht dat er een nieuwe Champions League komt, grotendeels ingericht naar de wensen van de topclubs. Maar een afsplitsing? Dat denk ik niet.”

Van den Wall Bake zegt dat mede op basis van zijn kennis door contacten met grote sponsoren. “De ‘Heinekens’ van deze wereld die de Champions League ondersteunen, zitten niet te wachten op ruzie. Dan wordt hun gevraagd om een mening en dan zijn ze partij. Dat willen ze niet. En Heineken dat zich terugtrekt en Carlsberg dat instapt, dat zie ik allemaal niet gebeuren. Ze willen er graag bij betrokken blijven, maar niet in een conflictmodel.”

Dat de plannen voor een Super League, of een format van de Champions League in de vorm van een competitie, heel concreet worden, verbaast Van den Wall Bake niet. “Het is eigenlijk onontkoombaar. Op jacht naar het grote geld zoekt men naar vernieuwingen. En het plafond van de inkomsten is nog lang niet in zicht. Er zijn zoveel nieuwe spelers in het medialandschap, zoals Netflix en Amazon, die zich straks melden als de huidige contracten aflopen. Dat gaat een grote rol spelen.”

Nieuwe spelers

De sportmarketeer wijst op de sportdocumentaires die de ‘nieuwe spelers’ nu al maken. “Over bijvoorbeeld Michael Jordan, over de Formule 1. Deze zenders trekken daar miljoenen kijkers mee, ze breken alle records. Nu gaan ze straks meebieden op de rechten voor live sport en in bepaalde gevallen zullen ze dat ook gaan winnen. En de clubs zullen uiteraard een groter deel van de opbrengsten willen dan ze nu krijgen.”

Het toekomstbeeld? Van den Wall Bake: “We krijgen straks een internationale competitie, met bijna dagelijks wedstrijden als Liverpool – Barcelona en Juventus – Real Madrid. En die duels zullen niet allemaal op de woensdagavond worden gespeeld, maar verspreid over de hele week. Het grote gevaar is daarbij dat de nationale competities in gevaar komen.”

Ajax

Want de vraag is wat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van den Wall Bake: grote sponsoren willen geen ruzie in voetbal