Het laatste formule 1 nieuws

Van der Garde: "Het is de boel beïnvloeden, iedereen op scherp zetten”

Van der Garde: “Het is de boel beïnvloeden, iedereen op scherp zetten”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Giedo van der Garde gelooft wel dat Red Bull Racing een advocaat in de arm heeft genomen om te kijken welke stappen er gezet kunnen worden tegen Lewis Hamilton en Mercedes. De vraag is natuurlijk hoe kansrijk deze juridische strijd is, maar volgens Van der Garde is het ook een mentaal spelletje.

“Het is de boel beïnvloeden, iedereen op scherp zetten” , zegt Van der Garde in een interview met het Algemeen Dagblad . De voormalig Formule 1 -coureur denkt dat de procedure die Red Bull wil starten nuttig kan zetten. “Hierdoor wordt er met meerdere ogen naar Hamilton gekeken. Ik denk dat wat ze doen ook wel een beetje invloed heeft. Ze willen van alles proberen, alles uit de kast halen.”

Bij Red Bull was er grote onvrede over de tijdstraf van tien seconden die de stewards uitdeelden. De in Milton Keynes gevestigde renstal hoopt de wedstrijdleiding en stewards een beetje te bespelen. ” Ook richting de FIA, die bij een volgende overtreding misschien sneller een straf geeft aan Hamilton. Of het werkt, weet ik niet. Maar Formule 1 is een sport waarin het heel erg om politiek draait. Dat is part of the game”, stelt de 36-jarige WEC -rijder.

Het team van Max Verstappen en Sergio Perez kan over iets meer dan een week sportief revanche nemen op Mercedes. Dan staat de Grand Prix van Hongarije op het programma. Hoewel Hamilton de laatste drie edities wist te winnen in Boedapest is de Hungaroring wel een circuit dat van oudsher past bij de karakteristieken van de Red Bull-bolides.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van der Garde: “Het is de boel beïnvloeden, iedereen op scherp zetten”