Het laatste formule 1 nieuws

Van der Garde over beste F1-coureur ooit: 'Grappig dat hij steeds beter wordt'

Van der Garde over beste F1-coureur ooit: ‘Grappig dat hij steeds beter wordt’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton kan in Turkije zijn zevende wereldkampioenschap behalen in de Formule 1 . Als hij boven Valtteri Bottas weet te eindigen op het circuit in Istanbul, dan is een evenaring van het record van Michael Schumacher behaald. Daarmee zal de discussie over de beste F1-coureur ooit ook weer oplaaien. Giedo van der Garde denkt dat Hamilton daar wel kans op maakt.

“ Het grappige aan Lewis is dat hij beter wordt, als zijn auto ook harder gaat ”, legt Van der Garde uit aan De Telegraaf . De Nederlander heeft veel ervaring met het racen tegen de Brit en ziet hem nog steeds groeien. “ Hij was al sterk in de lagere klasses, maar in de Formule 2 en Formule 1 ging hij pas echt excelleren .” Racen tegen Schumacher en Hamilton

Waar Hamilton in 2007 zijn debuut maakte, moest Van der Garde wachten tot 2012 voordat hij bij Caterham deel mocht nemen aan de vrije trainingen. Dat was ook in het laatste jaar van Schumacher bij Mercedes, voordat Hamilton daarheen verkaste. “ Destijds maakte het voor mij niet enorm veel uit tegen wie ik moest rijden, zolang ik maar mocht rijden. Als je er nu op terugkijkt is het wel bijzonder .”

In zijn tienerjaren reed Van der Garde al tegen Schumacher, Hamilton en Rosberg. In een kartwedstrijd in 2001, toen Schumacher voor de vierde keer wereldkampioen werd, deed de Nederlander mee aan een kartwedstrijd op de baan van Schumacher in Kerpen. “ Dat was echt enorm vet. Ik weet nog dat hij enorm fanatiek was. In de laatste race op zondag, in de regen, werd hij toen tweede ”, sluit Van der Garde af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van der Garde over beste F1-coureur ooit: ‘Grappig dat hij steeds beter wordt’