Het laatste formule 1 nieuws

Van der Garde over Red Bull: "Dat is de truc die ze dit jaar hebben gevonden"

Van der Garde over Red Bull: “Dat is de truc die ze dit jaar hebben gevonden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 gaat vanaf de Grand Prix in Frankrijk strenger controleren op het gedrag van de achtervleugel. Het zou slecht nieuws zien voor Red Bull Racing dat met het gebruik van de achtervleugel juist voor meer snelheid zorgt.

Guido van der Garde vertelt in Formule 1 Café op Ziggo Sport hoe het met die achtervleugel van Red Bull zit. “Je weet dat als je een DRS opent, dat je dan harder rijdt”, stelt de voormalig coureur, die met beelden meer uitleg geeft. “Op het rechte stuk zie je dat hij naar achteren leunt, waardoor hij vlakker wordt. Daardoor loopt hij ook harder op het rechte stuk.”

De analist stelt dat er veel meer teams kunnen zijn die op hun vingers worden getikt, maar dat Red Bull daar een van is. “Dat is de truc die ze dit jaar hebben gevonden en daarom hebben ze ook een goede topspeed. Alleen vanaf de race in Frankrijk gaan ze de reglementen omgooien en veel meer controleren op de flex wings.” Verstappen vs. Hamilton

Verstappen gaat dit seizoen de concurrentiestrijd aan met Hamilton. Beide coureurs wisselen elkaar voorlopig af in de raceoverwinningen. Waar de Engelsman drie races naar zich toetrok, was Verstappen uitsluitend in Imola de snelste.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van der Garde over Red Bull: “Dat is de truc die ze dit jaar hebben gevonden”