Het laatste formule 1 nieuws

Van der Garde: ‘Pérez gaat Verstappen op scherp zetten’

Van der Garde: ‘Pérez gaat Verstappen op scherp zetten’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen krijgt in 2021 met Sergio ‘ Checo ‘ Pérez een nieuwe teamgenoot die hem niet alleen kan ondersteunen, maar ook ‘op scherp zet’. Dat denkt Giedo van der Garde, in 2010 de eerste Nederlandse teamgenoot van de Mexicaan.

Van der Garde en Pérez reden toen voor Barwa-Addax in de GP2 (nu Formule 2). Pérez promoveerde na dat jaar naar de Formule 1, waarin hij voor Sauber, McLaren, Force India en Racing Point uitkwam, en in 2021 dus zijn grote kans aan de top krijgt bij Red Bull. Van der Garde, die zelf in 2013 Formule 1 reed, over wat we van Verstappens nieuwe teamgenoot kunnen verwachten.

Giedo, het ging bij Red Bull tussen Pérez en Alexander Albon – sinds medio 2019 Verstappens teamgenoot. Is de keuze voor Pérez in jouw ogen de juiste?
Giedo van der Garde: “Zeker. Ik heb twee, drie maanden geleden al gezegd dat het Pérez ging worden en sindsdien ook bij Ziggo Sport een paar keer aangegeven dat hij de beste optie was. Sergio heeft ervaring en laten zien snel te zijn, met zijn goede race pace . Hij is voor Red Bull de perfecte persoon naast Max, omdat hij een goede en ervaren rijder is, maar ook interessant vanwege de Mexicaanse markt.”

“Sergio kan Max bovendien helpen. Met zijn snelheid in de race kan hij strategisch van waarde zijn voor Max en Red Bull, maar Max heeft ook gewoon een teamgenoot nodig die hem af en toe uitdaagt. Hij krijgt nu iemand naast zich die straks in bocht één, zes en zeven of waar dan ook misschien wel sneller is, en dat triggered Max dan ook daarin. Kortom: dit is de enige en juiste beslissing.” Van der Garde en Pérez in 2010. Foto: Motorsport Images. Hoe is Pérez eigenlijk? Wat voor type krijgt Verstappen naast zich?
“Een goede gozer en harde werker. In de GP2 zag ik dat ook. Toen maakte hij dus vooral in de races het verschil. In de kwalificaties was ie wel oké, maar was ik soms best een stuk sneller, alleen dan had hij soms weer van die […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van der Garde: ‘Pérez gaat Verstappen op scherp zetten’