Het laatste formule 1 nieuws

Van der Garde: "Red Bull en Honda hebben een mega stap gezet"

Van der Garde: “Red Bull en Honda hebben een mega stap gezet”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1-seizoen is halverwege en de coureurs en teams genieten van een korte zomerpauze, alvorens het seizoen in rap tempo verder gaat. Liefst drie tripple headers staan er achter elkaar op de kalender. Met Max Verstappen versus Lewis Hamilton en de strijd tussen Red Bull en Mercedes heeft dit seizoen alles in zich om de geschiedenisboeken in te gaan als het spannendste seizoen in tien jaar tijd.

RacingNews365 blikt in de komende dagen uitgebreid terug met diverse coureurs en kenners. Ditmaal met Giedo van der Garde.

Giedo, wat vind je tot op heden van het seizoen en geniet je van de titelstrijd?

Voor de kijker is het een waanzinnig seizoen tot op heden. Het is erg spannend en Max en Lewis staan nog maar 8 punten uit elkaar. De een heeft wat meer mazzel gehad, de ander meer pech. Dat hoort ook bij het racen. Voor ons als kijker is het een geweldig mooi gevecht, waarbij je ziet dat dit de twee beste coureurs zijn van het veld.

Ben je verrast door de ontwikkeling die Max Verstappen doormaakt? Zowel op als naast de baan?

Max is super volwassen. Je ziet gewoon dat hij nu een auto heeft om mee te strijden en daardoor kan die laten zien hoe goed hij is. Max heeft links en rechts wel pech gehad met bepaalde momenten, maar daar kan je niets aan doen. Dat hoort bij de sport, maar is wel zonde.

Hij heeft nu de kans om mee te strijden, overwinning te pakken en daar was hij al lang naar op zoek. Nu heeft hij de kans.

Je haalt zelf de pech van Max en het geluk van Lewis al aan. Gaat dat uiteindelijk het verschil maken? Ze spelen immers een grote rol in deze spannende titelstrijd.

Natuurlijk, maar we moeten nog maar zien hoe dat verloopt. Het is ook de vraag hoe de coureurs aan het einde van het seizoen, als het gat dan nog maar een paar punten is, met elkaar omgaan.Hoe de gevechten dan verlopen, wie op welk circuit de punten pakt en wie het beste omgaat met de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van der Garde: “Red Bull en Honda hebben een mega stap gezet”