Het laatste formule 1 nieuws

Van der Garde tipt Red Bull: "Pérez is denk ik gewoon een goede tweede man"

Van der Garde tipt Red Bull: “Pérez is denk ik gewoon een goede tweede man”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Giedo van der Garde denkt dat Red Bull Racing er goed aan zou doen om ook volgend jaar voor Sergio Pérez te kiezen als teamgenoot van Max Verstappen . De voormalig Formule 1-coureur zag de eerste seizoenshelft met ups en downs verlopen voor de Mexicaan, maar is van mening dat Pérez wel de beste keuze is voor Red Bull.

Sinds zijn komst bij Red Bull in 2016 heeft Verstappen al met de nodige teamgenoten samengewerkt. Daniel Ricciardo reed al bij het Oostenrijkse team toen Verstappen binnenkwam, maar koos in 2019 voor een vertrek naar Renault . Het team werd steeds meer om de Nederlander heen gebouwd en daarom koos Ricciardo eieren voor zijn geld. Vervolgens bleek een goede nieuwe teamgenoot voor Verstappen lastig te vinden. Pierre Gasly mocht het als eerste proberen, maar werd na slechts een half seizoen al te licht bevonden en vervangen door Alexander Albon . Hij hield het anderhalf jaar vol als teamgenoot van Verstappen, maar kon in die periode ook nooit echt overtuigen. Daarom koos Red Bull dit seizoen voor de ervaren Pérez, die het team aan de wereldtitel moet helpen en Verstappen bij moet staan in zijn gevecht met Lewis Hamilton . Pérez onder druk?

Ook Pérez had in het begin enige moeite om zich aan te passen aan Red Bull en de RB16B, maar lijkt momenteel steeds meer op stoom te komen. Duidelijkheid over toekomst is er echter nog niet en dat zorgt voor extra druk, ziet ook Van der Garde. “Waarschijnlijk heeft hij ook wel een bepaalde clausule in zijn contract staan waar hij misschien niet helemaal gelukkig mee is. Maar goed, binnen zo’n team is het gewoon keihard en je weet met Helmut Marko: als je een keer niet goed presteert, dan krijg je een snauw. De een weet daar heel goed mee om te gaan, de ander weet zich daar totaal geen raad mee. Ik heb wel het idee dat Pérez ermee om kan gaan, maar dat hij ook veel vertrouwen nodig heeft binnen een team. Als hij dat voor zijn gevoel niet helemaal krijgt, dan kan hij daar […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van der Garde tipt Red Bull: “Pérez is denk ik gewoon een goede tweede man”