Het laatste formule 1 nieuws

Van der Garde ziet goede kansen voor Verstappen in tweede seizoenshelft

Van der Garde ziet goede kansen voor Verstappen in tweede seizoenshelft

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Over anderhalve week barst de tweede helft van het Formule 1-seizoen 2021 los met de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps, waarna een week later op Circuit Zandvoort de eerste Nederlandse Grand Prix sinds 1985 plaatsvindt. Lewis Hamilton en Mercedes gaan momenteel aan de leiding in beide kampioenschappen, maar Giedo van der Garde is positief gestemd als het gaat om de kansen van Max Verstappen en Red Bull tijdens het tweede deel van het jaar. De voormalig Formule 1-coureur baseert zich daarbij vooral op het voornemen van Red Bull om tot en met de laatste race aan de RB16B te blijven sleutelen.

“Die zijn goed”, zegt Van der Garde over de kansen van Red Bull tegen Motorsport.com . “We hebben gezien dat Mercedes wel een inhaalslag heeft gemaakt in de laatste paar races voor de zomerstop. Vooral op de onboard-beelden was goed te zien hoe de Mercedes nu een stuk beter op de baan ligt. Ze hebben daar dus iets gevonden. Maar aan de andere kant weten we dat Red Bull vol door blijft gaan met ontwikkelen.” In hoeverre Mercedes dit jaar nog met nieuwe onderdelen voor de auto komt, is onduidelijk. “We zullen de aankomende vijf, zes races moeten afwachten om te zien hoe het verder gaat. Stel dat Red Bull een goede update meeneemt, dan kunnen ze er zomaar weer voor staan. Maar als Mercedes daarna weer met een update komt, kunnen zij weer voor Red Bull komen. Ik denk dat dit de strijd gaat worden.”

“En dan heb je natuurlijk de verschillende circuits die nog gaan komen”, vervolgt Van der Garde. “Sommigen zijn meer een Red Bull-circuit, anderen meer een Mercedes-circuit. Ik denk dat het een waanzinnig mooi gevecht gaat worden de aankomende paar races.”

De samenstelling van de kalender zou ook nog wel eens een voorname rol kunnen gaan spelen. Het programma zou namelijk nog kunnen veranderen door het coronavirus. Er is al een streep gegaan door de Grand Prix van Singapore, de races in Japan, Brazilië en Mexico zijn nog een vraagteken. Mogelijk dat Red Bull het dus zonder een paar banen moet stellen waarop het team […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van der Garde ziet goede kansen voor Verstappen in tweede seizoenshelft