Het laatste formule 1 nieuws

Van der Poel wint in Heusden-Zolder, Iserbyt en Van Aert pechvogels

Van der Poel wint in Heusden-Zolder, Iserbyt en Van Aert pechvogels

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Cor Vos Mathieu van der Poel heeft de Superprestigemanche in Heusden-Zolder gewonnen. De wereldkampioen vertrok al in de allereerste ronde, op het moment dat Wout van Aert af te rekenen kreeg met een lekke band. Eli Iserbyt was de grootste pechvogel van de dag: hij viel uit met een pijnlijke blessure aan de elleboog.

Van der Poel vertrekt vroeg, lekke band Van Aert
Het Formule 1-circuit van Heusden-Zolder was de afgelopen jaren telkens een vaste waarde in de wereldbeker, vanaf dit seizoen fungeert het als de voorlaatste manche in de Superprestige. Na de lange asfaltstrook direct na de start, volgde in de chaotische eerste bocht een massale valpartij. Onder andere Toon Aerts, Tom Pidcock en Michael Vanthourenhout werden opgehouden en kwamen op die manier buiten de top 30 terecht. Meteen einde verhaal voor de overwinning.

Voorin waren het de verwachte tenoren Wout van Aert en Mathieu van der Poel die het mooie weer maakten. Niet voor lang, zo bleek, want vlak voor het einde van de eerste ronde kreeg Van Aert af te rekenen met een lekke band. De onfortuinlijke Van Aert moest nog de volledige technische zone en asfaltstrook op zijn lekke tube voor zijn rekening nemen, waardoor hij tal van plaatsen en een dikke halve minuut verloor. Ook voor hem einde verhaal wat de overwinning betrof… Van der Poel op weg naar een nieuwe zege – foto: Cor Vos Achtervolging lam na drama voor Eli Iserbyt
Dat liet Van der Poel zich natuurlijk geen tweemaal zeggen. De wereldkampioen schakelde een versnelling hoger en ook al spartelden Lars van der Haar en Eli Iserbyt nog sterk tegen, toch was er aan het tempo van de winnaar van de Ronde van Vlaanderen niets te doen. In geen tijd reed hij een dikke vijftien seconden bij elkaar, daarachter werd er al wat naar elkaar gekeken.

Helemaal was het over toen eerste achtervolger Eli Iserbyt in een linke bocht onderuit ging. De Europese kampioen greep onmiddellijk naar de elleboog en leek te kermen van de pijn. Iserbyt werd afgevoerd met de ambulance en verliest ook de leiding in het klassement […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van der Poel wint in Heusden-Zolder, Iserbyt en Van Aert pechvogels