Het laatste formule 1 nieuws

Van deze namen neemt de Formule 1 afscheid in 2020

Van deze namen neemt de Formule 1 afscheid in 2020

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ondanks dat de Formule 1-regels volgend jaar nagenoeg gelijk blijven, staat er heel veel te veranderen. De meest zichtbare veranderingen zijn natuurlijk die op coureursvlak. We weten zeker dat we Romain Grosjean en Kevin Magnussen niet meer terug gaan zien, evenals die van Red Bull -coureurs Alexander Albon en Daniil Kvyat.

Dan zijn er natuurlijk ook de coureurs die wel in de Formule 1 blijven, maar uitkomen voor een ander team. Zo neemt Daniel Ricciardo afscheid van Renault, zegt Sebastian Vettel vaarwel tegen Ferrari en bedankt Carlos Sainz McLaren voor enkele mooie jaren. Laatstgenoemde kreeg van McLaren de engine cover cadeau die hij tijdens de verregende GP van Turkije zo vies had gemaakt, dat terwijl het Haas-duo eerder al een stuur in ontvangst mocht nemen.

Ook bij Red Bull werd gedag gezegd. Natuurlijk tegen Albon, maar ook tegen titel- en technisch partner Aston Martin. Men gaat in zee met Racing Point, waardoor dat een Aston Martin-fabrieksteam wordt, waarmee de Formule 1 afscheid neemt van de naam Racing Point. In zekere zin neemt de F1 ook afscheid van de naam Renault F1, dat volgend jaar verder gaat als het Alpine F1 Team. McLaren neemt afscheid van Renault als motorleverancier en verwelkomt volgend jaar Mercedes als nieuwe partner.

En ook de grote baas van de Formule 1 Chase Carey geeft het stokje per 2021 door. De man met te imposante snor wordt opgevolgd door voormalig Ferrari-teambaas Stefano Domenicali.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van deze namen neemt de Formule 1 afscheid in 2020