Het laatste formule 1 nieuws

Van 'gerechtigheid' voor Red Bull tot een straf voor Verstappen, alles is na vandaag mogelijk

Van ‘gerechtigheid’ voor Red Bull tot een straf voor Verstappen, alles is na vandaag mogelijk

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het verhaal mag duidelijk zijn. In de Grand Prix van Groot-Brittannië werd Lewis Hamilton door de wedstrijdleiding schuldig bevonden aan de crash van Max Verstappen en daarvoor werd hij bestraft met een tijdstraf van tien seconde. Red Bull acht die straf vanwege de geleden schade veel te laag en wil een right of review afdwingen om de stewards opnieuw naar die zaak te laten kijken.

Om de FIA zo ver te krijgen moet Red Bull nieuwe bewijzen kunnen aanleveren die informatie verschaffen die eerder niet voorhanden was. Vandaag (donderdag) om 16:00 uur Nederlandse tijd zit Red Bull middels een videocall tegenover de FIA om exact dat te doen, een zitting waarbij ook Mercedes zal aansluiten.

We weten dat Red Bull nieuwe bewijzen aan gaat leveren, waarvan teamadviseur Helmut Marko al heeft gezegd dat die de gebeurtenissen op Silverstone in een nieuw daglicht plaatsen. Mercedes krijgt de kans om met eigen bewijzen over de brug te komen, die de nieuwe theorieën van Red Bull wel of niet ontkrachten.

Vanaf het moment dat beide partijen hun standpunten hebben verdedigd, is werkelijk alles mogelijk. De FIA kan direct oordelen dat Red Bull niet genoeg materiaal heeft om de zaak te heropenen, maar daarmee hoeft de kous nog niet volledig af te zijn. Als er binnen de organen van de FIA geen vervolgstappen te zetten zijn, kan Red Bull er in theorie nog een civiele zaak van maken, een recht dat Mercedes natuurlijk ook heeft als men het niet eens is met het oordeel van de FIA.

Neemt de FIA de zaak echter wel opnieuw onder de loep, dan kan het kwartje werkelijk alle kanten opvallen, zelfs nog de kant van Mercedes op. De FIA kan oordelen dat de straf van Hamilton te licht was, precies waar Red Bull op inzet, maar de FIA kan ook oordelen dat de straf te zwaar of zelfs helemaal onterecht was. Het valt zelfs niet uit te sluiten dat de FIA met terugwerkende kracht oordeelt dat Max Verstappen voornamelijk schuldig was aan het ongeluk. Dat laatste is iets dat Red Bull ingecalculeerd zal hebben bij de overwegingen, waarbij men op papier […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van ‘gerechtigheid’ voor Red Bull tot een straf voor Verstappen, alles is na vandaag mogelijk