Het laatste formule 1 nieuws

Van Kalmthout: ‘Het doel is de volgende race ook te winnen, toevallig is dat de 500’

Van Kalmthout: ‘Het doel is de volgende race ook te winnen, toevallig is dat de 500’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout won zaterdag zijn eerste Indycar-race, op de Indianapolis Motor Speedway. FORMULE 1 sprak de Nederlander the day after over de drukte na afloop, het vieren van de zege en de aanloop naar de Indy 500: “Dit is wel next-level.”

Rinus, gefeliciteerd nogmaals! Het was zaterdag gekkenhuis, heb je het ooit zo druk gehad na een race?
Van Kalmthout: “Nee, nog nooit. Dit was wel next-level. Winnen is natuurlijk geweldig, maar op een gegeven moment dacht ik ook wel even: ik wil nu wel even rustig zitten, een beetje op social media kijken wat er gebeurt. Maar het was echt mega, heel gaaf.”

Je noemde het direct na afloop een droomrace. Was dit inderdaad het type eerste zege waar je als jonge coureur en Indycar-fan van droomde?
“Ja, zeker, want er gebeurden geen gekke crashes en het begon ook niet ineens tijdens de race te regenen, ofzo. We hebben echt op pace , op snelheid, gewonnen. Natuurlijk, alles klopte qua strategie, maar het was ook gewoon een perfecte race.”

Heb je het nog gevierd? Je zei dat je jezelf op een groot stuk cheesecake wilde trakteren…
“Ja, ik ben met mijn ouders, Arie Luyendyk (tweevoudig Indy 500-winnaar en mentor van Van Kalmthout, red.) en mijn trainer Raun Grobben gaan eten. Maar we kwamen uit bij een restaurant waar ze geen cheesecake bleken te hebben! We hebben echter gewoon lekker gegeten en ik heb als dessert maar een ijsje genomen, haha! Het was fijn even met de groep om me heen te zijn, want ik voelde het wel in mijn hele lichaam. Er speelt na afloop zoveel om je heen.”
(tekst loopt door onder de foto) Van Kalmthout vier zijn zege met zijn team, Ed Carpenter Racing. Foto: RVK PR. Is het al tot je doorgedrongen dat je nu Indycar-racewinnaar bent?
“Zeker. Ik heb zondagochtend de race teruggekeken met mijn ouders, met Nederlands commentaar, dat was wel speciaal. Ik ben er echt heel blij mee.”

Hoe ziet de zondag er nu uit?
“Raun is al naar de sportschool, maar zei tegen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van Kalmthout: ‘Het doel is de volgende race ook te winnen, toevallig is dat de 500’