Het laatste formule 1 nieuws

Van Kalmthout stunt en wint op Indianapolis

Van Kalmthout stunt en wint op Indianapolis

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op de Indianapolis Motor Speedway heeft Rinus van Kalmthout zijn allereerste zege in de IndyCar Series gepakt. De pas 20-jarige Hoofddorper was de beste tijdens de Indianapolis Grand Prix, twee weken voor op dezelfde locatie op de oval de Indy 500 gereden wordt.

De poleposition was voor Romain Grosjean, die Josef Newgarden naast zich had. Jack Harvey en Alex Palou vertrokken van rij twee, voor Scott McLaughlin en Conor Daly en met Rinus van Kalmthout op de zevende plek.

Grosjean behield bij de start de leiding, Palou ging voorbij aan Harvey en Daly vertrok slecht, waarna hij ook nog eens het gras in werd getikt. Van Kalmthout vertrok prima en wist de positie van Daly over te nemen, McLaughlin schoof aan op de vierde plek.

Daly zorgde ervoor dat de safety car de baan betrad, na een paar ronden kon er dan echt geracet worden. Newgarden kende een prima herstart en ging langs Harvey, terwijl Grosjean en Harvey de eerste posities in handen hielden.

Na dertien ronden was Van Kalmthout de eerste van de mannen voorin die zijn eerste stop kwam maken, McLaughlin volgde iets later en werd kort na zijn stop verschalkt door de Nederlander. Harvey en Newgarden volgden nog iets later, waarbij Harvey zijn positie terug kon pakken.

Op deze plek staat externe inhoud die niet van FOK! afkomstig is. Het tonen van deze inhoud kan ertoe leiden dat de externe partij (waar de inhoud vandaan komt) cookies op jouw computer of device zet. Hiervoor moet je eerst expliciet toestemming geven.

Op zijn zachte banden ging Van Kalmthout lekker en in no-time reed hij langs Newgarden, die de harde banden onder had laten zetten. Grosjean en Palou kwamen nog een stuk later nieuwe banden handen, waarbij Palou vlak voor Van Kalmthout de baan weer op kwam.

Zo had iedereen voorin zijn stop gemaakt, behalve de op kop rijdende Scott Dixon, die tijdens de safety car al eens naar binnen was geweest en na bijna dertig ronden zijn tweede stop maakte. Daarmee was de volgorde weer hersteld: Grosjean op kop, voor Harvey, Palou en Van Kalmthout.

Na 37 ronden kwam Van Kalmthout zijn tweede stop maken, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van Kalmthout stunt en wint op Indianapolis