Het laatste formule 1 nieuws

Van Kalmthout wint eerste IndyCar-race en volgt racelegende Luyendyk op

Van Kalmthout wint eerste IndyCar-race en volgt racelegende Luyendyk op

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Rinus van Kalmthout Twitter Rinus van Kalmthout Rinus van Kalmthout heeft voor het eerst een race in de prestigieuze IndyCar Series gewonnen. De 20-jarige coureur uit Hoofddorp, in Amerika bekend als ‘VeeKay’, won namens Ed Carpenter Racing de Grand Prix in Indianapolis.

De laatste keer dat een Nederlander een race in de IndyCar-series won, was in 1998. Racelegende Arie Luyendyk zegevierde toen in Las Vegas. Diezelfde Luyendyk – de leermeester van Van Kalmthout – won twee keer de befaamde Indy 500 in Indianapolis (1990 en 1997), niet te verwarren met de race van vandaag.

When I was a kid, I wouldn’t have thought to say on my 20th: I’M AN INDYCAR RACE WINNER!

Van Kalmthout reed vorig jaar als rookie in de IndyCar één keer naar het podium, ook op Indianapolis (derde). Nu was het al in de tweede race van het seizoen raak.

Na een mooie inhaalrace – hij moest vanaf de start zes auto’s inhalen – verwees hij voormalig Formule 1-coureur Romain Grosjean naar de tweede plaats. Grosjean was van pole gestart, Van Kalmthout als zevende. 15 mei, een memorabele racedatum

Onder raceliefhebbers is ook de datum waarop Van Kalmthout zijn eerste overwinning behaald een thema: 15 mei. In de Formule 1 behaalde Max Verstappen exact vijf jaar geleden – op 15 mei 2016 – ook zijn eerste overwinning.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van Kalmthout wint eerste IndyCar-race en volgt racelegende Luyendyk op