Het laatste formule 1 nieuws

Van kart naar F2-auto, Viscaal maakt naam: 'Maar Twente voelt als thuis'

Van kart naar F2-auto, Viscaal maakt naam: ‘Maar Twente voelt als thuis’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bent Viscaal PR / Dutch Photo Agency (Foto: ) Het is alweer bijna een maand geleden dat Bent Viscaal zijn eerste podiumplek in de Formule 2 wist te bemachtigen. Reden genoeg om de coureur uit Albergen eens op te zoeken in de sportschool, om het te hebben over zijn toekomstplannen. En het gaat al snel over zijn absolute droom: een stoeltje in de Formule 1.

Maar eerst gaan we ongeveer een maand terug in de tijd: Viscaal pakte zijn eerste podiumplaats in de Formule 2, door in de tweede sprintrace van dat weekend de tweede plaats te pakken. “Eindelijk”, zo liet hij zich destijds ontvallen. Ondanks dat dit zijn eerste jaar is in de Formule 2, heeft Viscaal de nodige ambities.

“Die tweede plaats was super. We hadden wat werk te doen aan het begin van het jaar en dat wisten we ook. Aan de auto, maar ook aan mezelf natuurlijk. We zaten er al een aantal keer dicht in de buurt. Als het dan gebeurt in de thuisrace van het team – de fabriek zit op ongeveer een kwartier rijden van Monza – dan is dat heel bijzonder.” Bent Viscaal PR / Dutch Photo Agency (Foto: Bent Viscaal PR / Dutch Photo Agency) Viscaal, onder contract bij het Italiaanse team Trident Racing, verklapte het al: er is nog wat werk te verzetten. Ook voor hem persoonlijk. “Het is weer een nieuwe klasse, alles gaat sneller dan in de Formule 3. Ik ging van 380 pk naar 650 pk. Er zit een heel andere compound band onder de auto en in de Formule 2 moeten we verplicht een pitstop maken. Dat was de eerste keer best gaaf”, zo lacht Viscaal, die aangeeft dat zo’n pitstop gevaar met zich meebrengt.

Waar het er op Monza rooskleurig uitzag voor Viscaal en Trident Racing, ging er in de afgelopen race in Sochi het nodige mis. De kwalificatie was niet goed, een probleem waar Trident vaker mee te maken heeft dit seizoen. “Het is lastig om te zeggen waar het aan ligt. Voor mijn gevoel rijd ik een heel goed rondje in de kwalificatie, maar dan […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van kart naar F2-auto, Viscaal maakt naam: ‘Maar Twente voelt als thuis’