Het laatste formule 1 nieuws

Van karts tot Formule 1: Het verhaal van Max Verstappen te bewonderen in Breda

Van karts tot Formule 1: Het verhaal van Max Verstappen te bewonderen in Breda

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zeven jaar geleden debuteerde Max Verstappen in de Formule 1 in Japan, dit weekend kan hij geschiedenis schrijven door de eerste Nederlandse Formule 1-kampioen te worden. De Nederlander groeide uit tot een fenomeen en zijn weg naar de Formule 1 is nu te bewonderen bij de expo ‘Vleugels to the Max’ in Breda.

Het is fris bij aankomst in Breda, waar de Koepel het toneel is van een bijzondere expo. Twee Red Bull-gekleurde auto’s verklappen al wat er in deze oude koepelgevangenis te wachten staat. Door de indrukwekkende poorten volgt de gang naar de entree, waarna je plots in de enorme koepel, rood en blauw gekleurd, staat.

De aandacht gaat meteen uit naar de drie auto’s die vol in de spotlights staan: een Toro Rosso en twee Red Bulls, waarvan één met en één zonder de halo. Tegenover die drie auto’s staat de hoofdrolspeler van deze gelikte, maar ook zeer verschillende bolides: Max Verstappen. Tenminste, een racepak van Verstappen in combinatie met de opvallend gele helm die hij in 2018 op de Red Bull Ring droeg. Het klinkt haast als een bezoek aan de Red Bull-fabriek in Milton Keynes, maar het is voor de Nederlandse fan een stuk dichterbij: in Breda is vanaf 4 december een week lang de expo ‘Vleugels to the Max’ te bewonderen. Foto: Laurens Stade Formule 1-fans krijgen in Breda het verhaal van Max Verstappen voorgeschoteld, zowel in beeld als echte pronkstukken uit de nu al rijke racegeschiedenis van de 24-jarige Nederlander. In de centrale hal staat dus al genoeg eyecandy , maar dat is er ook als je de route buitenom neemt. Daar wordt het verhaal van Verstappen middels beeld, en een audiotour, verteld. Stem voor die audiotour is Frits van Eldik, fotograaf en goede vriend van de familie Verstappen. Hij volgt de zoon van Jos al van jongs af aan en heeft zo ook een grote variatie aan foto’s van Max. Langs die route zie je Verstappen uitgroeien van een jonge karter, gesteund door zijn vader, tot een fenomeen dat de Formule 1 in Nederland op de kaart heeft gezet.

Maar de expo gaat ook […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van karts tot Formule 1: Het verhaal van Max Verstappen te bewonderen in Breda