Het laatste formule 1 nieuws

Van Red Bull Racing mag het regenen op de Hungaroring

Van Red Bull Racing mag het regenen op de Hungaroring

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© BSR Agency Door Arjan Schouten

Het zal even wennen zijn voor Max Verstappen als vanmiddag om 15.10 uur de lichten doven boven de Hungaroring. Aan een Formule 1-race beginnen met liefst zes concurrenten voor zijn neus, dat is even geleden. Tien maanden terug vertrok hij als negende in Sotsji, maar daar ging een gridstraf aan vooraf. In Hongarije is die zevende plaats gewoon de positie waar zijn RB16 nu staat in het veld. Twee Mercedessen op de eerste startrij, twee Racing Points op startrij twee en ook nog de twee Ferrari’s opeens weer voor de neus van de Limburger.

,,Natuurlijk een teleurstellend resultaat, helemaal niet wat je wilt”, vertelde Verstappen na de voor Red Bull Racing dramatisch verlopen kwalificatie, waarin Alexander Albon zelfs niet verder kwam dan een dertiende startplaats. Het gat van 1,4 seconden op een bochtig circuit van 4300 meter zonder heel lange rechte stukken noemde Helmut Marko na afloop ‘krankzinnig’.

Mercedes is vooralsnog een klasse apart op het circuit nabij Boedapest, waar alleen de met Mercedes-motoren rijdende Racing Points enigszins in de buurt bleven. Met die vier auto’s startend op mediums, lijken Verstappen en Red Bull Racing zich vanmiddag geen illusies te hoeven maken over een podiumplaats, laat staan een zege. Vorig jaar reed hij van pole position bijna heel de race vooraan, om uiteindelijk na slim strategisch werk van Mercedes in de slotfase nog geklopt te worden door Lewis Hamilton. Nu kan Verstappen alleen maar hopen op bijzondere omstandigheden. ,,Misschien regent het wel, dan kan dat nog wat chaos creëren’’, hoopt hij. ,,Van de derde plaats tot waar ik start, zit het ook allemaal best dicht op elkaar, dus er kan nog van alles gebeuren.” Misschien regent het wel, dan kan dat nog wat chaos creëren Max Verstappen Er is zeker een aanzienlijke kans dat het niet droog blijft tijdens de Grote Prijs van Hongarije. Neerslag wordt verwacht en is ingetekend op alle kaartjes, maar de vraag is wanneer het valt en of het de race gaat beïnvloeden. Voor gisteren was er ook regen voorspeld, maar de kwalificatie bleef zo goed als droog.

,,Van mij mag het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van Red Bull Racing mag het regenen op de Hungaroring