Het laatste formule 1 nieuws

Van rijden in een tweedehands trailer tot Red Bull-kopstuk | Het leven van Christian Horner

Van rijden in een tweedehands trailer tot Red Bull-kopstuk | Het leven van Christian Horner

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Leven Van In de serie ‘Het Leven Van’ werpen we iedere week een blik op het leven van een prominent Formule 1-figuur. Vandaag nemen we de opmars van Red Bull Racing -teambaas Christian Horner onder de loep.

Christian staat inmiddels al vijftien jaar aan het roer bij Red Bull Racing en heeft acht wereldtitels in de Formule 1 achter zijn naam staan, maar hij heeft een flinke weg afgelegd om te komen waar hij vandaag de dag staat. Horner heet in zijn volledigheid Christian Edward Johnston en is op 16 november 1973 geboren in het Britse Leamington Spa. Vandaag de dag maakt hem dat 47 jaren jong.

Jonge jaren
Christian heeft al van jongs af aan van alles te maken gehad met de wereld van de auto-industrie. Zijn opa werkte namelijk als inkoopmanager voor de Standard Motor Company, een Britse constructeur die tussen 1903 en 1963 een grote naam was in de autowereld. Opa Horner richtte vervolgens met de vader van Christian een bedrijf op, waarmee ze onderdelen leverden aan autofabrikanten in de Midlands, een traditionele regio in Engeland. Christian en zijn broers – Jamie en Guy – kregen het onderwerp auto’s er dus aan de keukentafel al met de paplepel ingegoten.

Carrière in de autosport
In plaats van onderdelen verkopen begon het bij Christian echter te kriebelen om zelf achter het stuur te stappen. Zoals de meeste coureurs, maakte hij zijn eerste racemeters in het karten. Zijn carrière in het autoracen kwam vervolgens in 1991 pas voor het eerst echt van de grond. Dat jaar won hij een beurs voor de Formula Renault . In 1992 nam hij vervolgens deel aan het Britse Formula Renault Championship met Manor Motorsport. Hij wist in deze klasse één race te winnen én eindigde als hoogst gekwalificeerde rookie in het kampioenschap. De teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez kan dus aardig gas geven.

Artikel gaat verder onder video

Met dit sterke seizoen op zak, kon Christian een trede hoger klimmen op de motorsportladder. In 1993 reed hij met P1 Motorsport in de Britse Formule 3, waar hij in het ‘Class […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Van rijden in een tweedehands trailer tot Red Bull-kopstuk | Het leven van Christian Horner