Het laatste formule 1 nieuws

Vasseur ziet Ferrari goede stap maken met power unit voor 2021

Vasseur ziet Ferrari goede stap maken met power unit voor 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur gaat ervan uit dat de achterstand die Ferrari vorig jaar op motorisch vlak had, dit jaar flink kleiner zal zijn. De Fransman had recentelijk een ‘lange en goede’ meeting met het Italiaanse team over wat er vorig jaar niet goed is gegaan en is optimistisch voor 2021.

Ferrari beleefde een dramatisch seizoen 2020: in het kampioenschap kwam het team uit Maranello niet verder dan de zesde plaats. De magere resultaten zouden voor een groot deel te danken zijn geweest aan een motor die plots een stuk minder goed presteerde dan voorgaande jaren. Ook klantenteams Alfa Romeo en Haas werden getroffen door de problemen met de Ferrari-krachtbron. Eerstgenoemde scoorde acht punten en werd achtste in het kampioenschap, bij de Amerikaanse renstal bleef de teller steken op slechts drie punten, waarmee het als negende eindigde in het klassement voor constructeurs. Bekijk ook:

Alfa Romeo zette ontwikkelingstokens in voor nieuwe neus op C41 Foto’s: De nieuwe Alfa Romeo C41 uit alle hoeken bezien Alfa Romeo stelt auto voor Formule 1-seizoen 2021 voor

Voor 2021 heeft Ferrari een compleet nieuwe power unit ontwikkeld en volgens Vasseur is het Italiaanse merk hiermee goed op weg om de motorische achterstand weg te poetsen. “De samenwerking met Ferrari verloopt volgens mij zeer goed”, laat Vasseur weten, nadat zijn team in Warschau de nieuwe auto heeft gepresenteerd. “We hebben afgelopen winter een goede en lange meeting gehad om de dingen te bespreken die vorig jaar misschien niet helemaal perfect gingen. We zijn op de goede weg. Ik denk dat zij een groot deel van het probleem waarmee we vorig jaar kampten, hebben verholpen.”

“De samenwerking verloopt beter en beter”, vervolgt Vasseur, die benadrukt dat Alfa Romeo wat betreft het chassis haar eigen weg gaat. “We zullen niet een deel van hun auto overnemen. Misschien één of twee elementen, maar niet veel meer. Maar dit is ook niet waar deze samenwerking om draait. Het belangrijkste aan deze samenwerking is dat we ervan overtuigd zijn dat we van elkaar kunnen leren. Voor zover de regels het toelaten, moeten we hiermee spelen en een zo goed mogelijke […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vasseur ziet Ferrari goede stap maken met power unit voor 2021