Het laatste formule 1 nieuws

Vd Garde wijst ideale teamgenoot Verstappen aan: "Sneller dan de sukkelende Albon"

Vd Garde wijst ideale teamgenoot Verstappen aan: “Sneller dan de sukkelende Albon”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voormalig Formule 1-coureur Giedo van de Garde heeft zijn silly season-puzzel met het oog op 2021 in grote lijnen klaar. In gesprek met RacingNews365 zet hij in op een nieuwe teamgenoot voor Max Verstappen wat de weg vrij maakt voor een viervoudig wereldkampioen om in de Formule 1 te blijven.

Die viervoudig wereldkampioen is natuurlijk Sebastian Vettel, die op het moment van schrijven nog zonder contract zit voor 2021. “Racing Point zou echter een mooi team voor hem zijn”, zo haakt Van der Garde in op de geruchten die de afgelopen weken nadrukkelijk rondzingen in de paddock. “Vettel is iemand die vertrouwen nodig heeft om echt goed te kunnen presteren en Racing Point, wat volgend jaar natuurlijk Aston Martin wordt, kan hem dat geven door hem een stoeltje aan te bieden. Voor een merk als Aston Martin kan de naam Vettel bovendien mooie PR opleveren.”

Van der Garde hoopt Vettel, met wie hij in de Formule 3 mooie gevechten uitvocht, sowieso in de Formule 1 in actie te blijven zien: “Hij kan echt nog wel wat jaren mee”, aldus de Racing Team Nederland-coureur, die vervolgens ingaat op de vraag wie er plaats zou moeten maken: “Sergio Perez is de logische kandidaat (teamgenoot Lance Stroll is immers de zoon van de eigenaar van het team, red.), maar als Red Bull slim is, zetten ze de Mexicaan in de tweede auto naast Max Verstappen.”

“Hij is beter dan de sukkelende Alexander Albon. We hadden van hem verwacht dat hij het dit jaar beter zou doen dan vorig jaar, maar hij is gewoon te langzaam. Dat zie je in de kwalificatie, waarin hij steevast een halve seconde toegeeft ten opzichte van Verstappen. Ik denk echter dat Perez wel iemand is die de snelheid heeft om Verstappen op te jagen. Max kan zo iemand goed gebruiken, dat zag je ook in de jaren waarin Daniel Ricciardo zijn teamgenoot was.”

Aston Martin blij, Red Bull blij, zou je zeggen. Betekent het scenario van Van der Garde dan automatisch het einde van de Formule 1-carrière van Albon? “Dat hoeft misschien niet eens. Vorig jaar presteerde hij bij AlphaTauri best […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vd Garde wijst ideale teamgenoot Verstappen aan: “Sneller dan de sukkelende Albon”