Het laatste formule 1 nieuws

“Veelbelovende theorie” geeft Mercedes F1-team hoop na vormdip

“Veelbelovende theorie” geeft Mercedes F1-team hoop na vormdip

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1-team van Mercedes scoorde afgelopen weekend nul punten in Baku, maar wellicht heeft de renstal toch nog wat waardevols overgehouden aan de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Met een desastreuse pitstop voor Valtteri Bottas in Monaco en het per ongeluk indrukken van de ‘magic button’ door Lewis Hamilton in Baku, heeft het Formule 1-team van Mercedes twee races op rij op zijn minst een podiumfinish in het putje gegooid. Daarbovenop kwam ook nog eens een gebrek aan snelheid op beide stratencircuits, waardoor Mercedes de afgelopen twee races slechts zes WK-punten bij elkaar heeft weten te sprokkelen. Een resultaat dat door teambaas Toto Wolff als “onacceptabel” werd bestempeld . Meer nieuws over het team van Mercedes:

Recordreeks Hamilton komt ten einde bij GP van Azerbeidzjan Hamilton verklaart kostbare fout: “Alleen de voorremmen werkten” Horner gevat: “Wolff is nooit bang om eigen team af te branden”

Ondanks het teleurstellende resultaat is Mercedes wel met enige hoop teruggekeerd naar de fabriek in Brackley. Technisch directeur Mike Elliot heeft namelijk onthuld dat het team in Baku de W12 beter heeft leren begrijpen, waardoor het nieuwe problemen in de komende races mogelijk beter kan tackelen. Veelbelovende theorie

“Voorafgaand aan het weekend wisten we al dat we wel wat problemen zouden krijgen, maar we hadden niet verwacht dat we de tweede vrije training op vrijdag zouden eindigen waar we hem geëindigd zijn”, vertelt Elliott in de gebruikelijke debrief van Mercedes . “We hebben een aantal tests uitgevoerd om de zaak beter te leren begrijpen, daar zijn een paar theorieën uit voortgekomen, waarvan er eentje echt veelbelovend is. Helaas gebeurde dit pas in de derde vrije training en nadat we de longruns al hadden gedaan. We hadden dus wel een goede snelheid gevonden voor de kwalificatie, maar voor het hele raceweekend en de race zelf hebben we waarschijnlijk niet de beste afstelling kunnen vinden.”

“Het is iets waar nog naar moeten kijken. We moeten kijken hoe we afstelling kunnen aanpassen aan de veranderingen die we hebben doorgevoerd en dat meenemen naar komende raceweekenden als we tegen dezelfde problemen aanlopen. Daarnaast moeten we in ons achterhoofd houden dat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Veelbelovende theorie” geeft Mercedes F1-team hoop na vormdip