Het laatste formule 1 nieuws

'Veelbelovende zege' maakt Verstappen euforisch: 'Geeft veel voldoening'

‘Veelbelovende zege’ maakt Verstappen euforisch: ‘Geeft veel voldoening’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen Reuters Twee keer gaf Max Verstappen de leiding uit handen in de Grand Prix van Frankrijk en toch stond hij met de grootste glimlach van allemaal op het podium.

Na een enerverende slotfase , waarin Verstappen jacht maakte op zijn grote rivaal Lewis Hamilton en hem in de voorlaatste ronde voorbij ging, zegevierde de Nederlander voor de derde keer dit seizoen.

Hij bracht Mercedes een nieuwe tik toe. Zo dominant als de renstal van teambaas Toto Wolff de afgelopen zeven jaar was, zoveel moeite kost het Mercedes dit jaar de Red Bull-bolide van Verstappen voor te blijven. Mercedes-baan

“Dit is heel veelbelovend voor de rest van het seizoen”, zei Verstappen op de persconferentie. “We waren erg competitief op een baan waar Mercedes traditioneel ijzersterk is. Ik heb diverse mooie races gewonnen, zoals in Oostenrijk (in 2019, red.), nadat de start verkeerd was gegaan. Maar dit is ook een hele mooie, het geeft veel voldoening.”

Verstappen liep met zijn zege verder uit in de WK-stand. Zijn voorsprong op Hamilton is van vier naar twaalf punten gegroeid. De ontwikkeling in de WK-stand met Verstappen en Hamilton Daar zag het na twee bochten op Circuit Paul Ricard nog niet naar uit. Verstappen startte weliswaar van poleposition, maar schoot in de eerste bochtencombinatie rechtdoor en moest de eerste plaats afstaan aan Hamilton.

“Ik dacht dat ik goed zat, remde niet te laat, maar de achterkant gleed weg. Ik baalde enorm, maar moest het hoofd koel houden en dat lukte uiteindelijk. Het was glad door de regenbui en het waaide flink, dat was denk ik de oorzaak”, zei Verstappen over de openingsronde.

“Het was een zeer moeilijke beginfase. De banden sleten sowieso snel. Je glijdt alle kanten op en dat is funest voor de banden.”

Verstappen dook daarna eerder dan Hamilton naar binnen voor nieuwe banden. Met die strategie heroverde hij de leiding, want toen Hamilton een pitstop had gemaakt kwam hij achter Verstappen terug op de baan. Een scenario waar Verstappen zelf ook geen rekening mee had gehouden. Niet de bedoeling

“Ik was verrast dat ik Hamilton na de pitstop kon aanvallen. De eerste ronde op nieuwe […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Veelbelovende zege’ maakt Verstappen euforisch: ‘Geeft veel voldoening’