Het laatste formule 1 nieuws

Veilingvoer: unieke Koenigsegg CCR persauto

Veilingvoer: unieke Koenigsegg CCR persauto

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Veilingvoer: unieke Koenigsegg CCR persauto Deze feloranje CCR is de eerste die aan de wereld getoond werd in 2004. De unieke hypercar mag bij veilinghuis RM Sotheby’s van de hand.

Koenigsegg is een van de jongste serieuze spelers in hypercarland . Het geesteskind van Christian von Koenigsegg begon in 1994 met het CC prototype , waar eerst een Subaru Formule 1-motor en later een Audi 4,2 liter V8 in lag.

Voor de productieversie werd echter een beroep gedaan op een 4,7 liter V8 van Ford . De CC8S uit 2002 wist door middel van een supercharger een indrukwekkende 664 pk en 750 Nm uit het blok te persen. Koenigsegg bleef echt aan het concept schaven. Twee jaar later was het dan ook alweer tijd voor de CCR. Snelste auto ter wereld

Voor de CCR haalde Koenigsegg de laatste scherpe randjes van het ontwerp. Daar bleef het uiteraard niet bij. De V8 was nog steeds op Amerikaanse basis, maar kreeg een extra supercharger aangemeten. Het resultaat was indrukwekkend: 817 pk en maar liefst 920 Nm.

Een run op de testbaan van Nardo in februari 2005 bewees de potentie van de CCR: met een snelheid van 387.87 wist Bugatti testcoureur Loris Biccochi de McLaren F1 te onttronen als de snelste productiewagen ter wereld. Helaas voor Koenigsegg was de Bugatti Veyron niet lang daarna klaar om het record opnieuw te breken. De feloranje CCX die bij RM Sotheby’s onder de hamer gaat is de derde CCX ooit gebouwd, maar werd als eerste aan de media getoond bij de Autosalon van Genève in 2004. Na dat optreden werd de auto uitgebreid gebruikt in persmateriaal.

Het duurde tot 2006 voordat de auto uiteindelijk op Duitse platen de weg op ging. Sindsdien is de CCR tussen collecties in Frankrijk, Luxemburg en Duitsland gestuiterd. Zoals je mag verwachten is er in die tijd bijna niet mee gereden. Na vijftien jaar staat er slechts 2.347 kilometer op de teller. Miljoenenauto?

Met zo’n voorgeschiedenis en het feit dat er überhaupt slechts veertien CCR’s bestaan zou je mogen verwachten dat #7011 niet voor minder dan een miljoen op de prijslijst staat. Naar […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Veilingvoer: unieke Koenigsegg CCR persauto