Het laatste formule 1 nieuws

Verbazing over Mercedes: "Vroeger duurde zo'n hegemonie een jaar of vier"

Verbazing over Mercedes: “Vroeger duurde zo’n hegemonie een jaar of vier”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes domineerde de afgelopen jaren de Formule 1 , maar heeft dit seizoen met Red Bull Racing een geduchte tegenstander. Jackie Stewart vindt dit een goede ontwikkeling, zo vertelt hij in Formule 1 Café.

Stewart merkt dat het vooral positief is voor de toeschouwers. “Goed voor de televisie”, zo reageert hij. “De jong, opkomende knul is de man waar iedereen naar kijkt. Het is leuk om iemand te zien die de leider uitdaagt. Lewis heeft het pak bijna te lang aangevoerd. Vroeger duurde zo’n hegemonie een jaar of vier. Nu is Mercedes al veel langer oppermachtig.”

Hamilton had in 2016 voor het laatst een lastig seizoen door de strijd met teamgenoot Nico Rosberg . Het gevecht met Max Verstappen is voor Hamilton niet anders, vertelt Stewart. “Dat maakt niet uit. Ik heb zoveel races achter Jim Clark gereden en ik kwam er niet voorbij. Dat wilde ik wel, maar hij was te goed. Ik was toen de jongeling.” Strijd tussen Hamilton en Verstappen

De Britse coureur staat vooralsnog bovenaan in het wereldkampioenschap, maar zijn voorsprong is nog slechts drie punten. Een overwinning in Zandvoort kan daarom ervoor zorgen dat Verstappen weer de leider is in het kampioenschap.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verbazing over Mercedes: “Vroeger duurde zo’n hegemonie een jaar of vier”