Het laatste formule 1 nieuws

Verbijstering over camping tijdens Formule 1: “Kan íemand dit uitleggen?”

Verbijstering over camping tijdens Formule 1: “Kan íemand dit uitleggen?”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vol ongeloof reageren mensen op social media op het bericht dat de organisatie achter de Formule 1 in Zandvoort een camping aanbiedt voor racefans. In de cultuurbranche is vanwege corona niets mogelijk met meerdaagse evenementen met overnachtingen, terwijl het lijkt alsof het bij het race-evenement maar niet op kan.

‘Meten met twee maten’, die kreet valt vaker sinds bekend is geworden dat de Formule 1 in het eerste weekend van september definitief door mag gaan. Weliswaar met tweederde van het aantal beoogde bezoekers, maar dat is volgens critici toch wrang als je bekijkt dat meerdaagse culturele evenementen helemaal niet door mogen gaan.

“De Formule 1 krijgt een camping. Wat? Dan is het toch een meerdaags evenement met overnachting? Die zijn tot 19 september verboden. Kan íemand dit uitleggen?”, schrijft iemand op Twitter. ‘Kotsmisselijk’

Cabaretier Peter Pannekoek gunt de Formule 1-fans ‘een geweldig weekend’, zo schrijft hij, maar hij kijkt wel verbaasd op dat er ook een meerdaagse camping is. “Voor alle duidelijkheid: een camping lijkt me een veel beter idee dan elke dag de trein pakken. Maar leuk zo’n festival!”, schrijft hij vol sarcasme.

Maar ook mindere bekende artiesten klagen. Zo zegt schlagertrompettist Gert Ekkelboom: “Formule 1-fans een mooi weekend gewenst. Maar, van dit bericht word ik echt even kotsmisselijk. Wij mogen amper tot niet werken en dan dit.”

Ook programmamaker en presentator Tim Hofman liet zijn ongeloof blijken in een tweet die veel werd geliket en gedeeld: veel mensen weten het niet, maar als Lowlands een kartbaan naast de Alpha had aangelegd had het gewoon door kunnen gaan. https://t.co/3Shtbx755A — Tim Hofman (@debroervanroos) August 17, 2021 En zo blijft het vandaag berichten regenen van mensen die niets begrijpen van de voorkeur die het sportevenement lijkt te krijgen van de regering ten opzichte van culturele evenementen. Beste @minpres , leg het tenminste even uit dat je wel tentje mag opzetten voor ‘t meerdaagse evenement op dat omstreden circuit in Zandvoort – echt ik gun de liefhebbers hun pleziertje – en dat overnachten op Lowlands, in Landgraaf of bij andere festivals vanwege Corona niet kan. — Gertjan Kleinpaste (@GKleinpaste) August 18, 2021 Klik […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verbijstering over camping tijdens Formule 1: “Kan íemand dit uitleggen?”