Het laatste formule 1 nieuws

Verbouwing Albert Park in volle gang, 5 seconden tijdwinst

Verbouwing Albert Park in volle gang, 5 seconden tijdwinst

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De organisatoren van de Australische Grand Prix werken momenteel keihard aan een verbouwing van het circuit. Albert Park ondergaat momenteel de grootste veranderingen sinds de baan in 1996 in gebruik is genomen door de Formule 1. De schatting is dat de veranderingen zo’n 5 seconden tijdwinst per rondje gaan opleveren.

Zeven van de bochten van het Albert Park Circuit worden aangepast, waarvan er zelfs twee volledig zijn verwijderd. Doel van de aanpassingen: meer inhaalmogelijkheden waardoor sneller en competitiever racen wordt bevorderd. Als onderdeel van de aanpassingen wordt bocht 6 verbreed met 7,5 meter asfalt. Naar verwachting schiet de bochtsnelheid met 70 kilometer per uur omhoog van zo’n 149 naar 219 kilometer per uur. Nieuwe DRS-zone

De meest opvallende verandering is echter op de plek waar eerst bocht 9 en 10 waren. De chicane is verwijderd waardoor het langste rechte stuk op het circuit ontstaat en er meteen een extra DRS-zone kan worden toegevoegd.

Bocht 1, 3 en 15 worden verbreed en krijgen een andere hoek waardoor er meerdere rijlijnen ontstaan. Ook bocht 13 krijgt de nodige aanpassingen om inhalen mogelijk te maken. Tot slot zal het hele circuit worden voorzien van een nieuwe asfalt laag.

De hoop is dat de Australische Grand Prix in november weer voor het nodige spektakel kan zorgen omdat de afgelopen jaren de race meer op een optocht leek.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verbouwing Albert Park in volle gang, 5 seconden tijdwinst