Het laatste formule 1 nieuws

Verdeeldheid over 'te drukke' Formule 1-kalender: "Dan moet je F1 maar verlaten"

Verdeeldheid over ’te drukke’ Formule 1-kalender: “Dan moet je F1 maar verlaten”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De 23 races tellende kalender zal voor menig Formule 1-fan een traktatie zijn voor komend seizoen. Het wordt voor de teams echter wat zwaarder: minder vrije dagen, meer reizen en veel weken weg van huis. Hierdoor ontstaat er wat verdeeldheid in de paddock, de meeste teambazen zijn blij met de kalender, maar waarschuwen voor de drukke agenda.

Franz Tost heeft een zeer uitgesproken mening. De AlphaTauri-teambaas vindt dat iedereen blij moet zijn met de drukke kalender, en dat er voor de teamleden nog genoeg vrije tijd over blijft. “We letten goed op ons personeel, alle monteurs krijgen na een raceweekend drie of vier dagen vrij”, zegt hij tegenover onder meer RacingNews365 . “Vroeger moest men na een GP-weekend nog gelijk weer aan het werk tijdens testdagen, maar we kunnen nu gelukkig een kalender met 23 races neerzetten. En als iemand het niet aanstaat, dan moet je maar vertrekken.”

Laurent Mekies is het met Tost eens, al legt hij wel uit dat er een fysiek en mentaal ondersteuningsprogramma nodig is, zodat de teamleden om kunnen gaan met de drukke kalender. “We kijken elk seizoen naar een speciaal programma voor het team: op fysiek gebied, op het gebied van eten en ook op mentaal vlak. We zorgen ervoor dat iedereen voorbereid is op een lange kalender, maar ik weet zeker dat dat wel goed gaat komen.”

Niet iedereen is het met de kalender eens. Zo vindt Aston Martin-coureur Sebastian Vettel dat er te veel races gepland staan voor 2022. “Het is gewoon mijn mening, maar ik vind niet dat er zo veel races moeten zijn”, liet de viervoudig wereldkampioen weten bij Motorsport Total . “Het zijn te veel races voor de volgers om te kijken, en ik vind het niet prettig voor het personeel. Wij als coureur hebben het goed, we arriveren woensdag en vertrekken weer op zondag. De rest van het team ervaart veel meer stress. De balans tussen het privéleven en het weg zijn van huis moet blijven.”

Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer is het deels eens met zijn coureur, al is hij wel blij met de drukke kalender. “Ik ben het eens met […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verdeeldheid over ’te drukke’ Formule 1-kalender: “Dan moet je F1 maar verlaten”