Het laatste formule 1 nieuws

Verlies door nieuwe Formule 1-regels nu al goedgemaakt door teams

Verlies door nieuwe Formule 1-regels nu al goedgemaakt door teams

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De technische reglementen met het oog op 2021 bleven in grote lijnen onveranderd. Echter, aan de achterzijde werden de diffuser en de vloer van de auto verplicht aangepast om de downforceniveaus terug te dringen. Volgens AlphaTauri ’s technisch directeur Jody Egginton heeft AlphaTauri een groot deel daarvan reeds teruggewonnen.

“Die regels hebben gedaan wat ze moesten doen. We verloren zo’n 30 punten aan neerwaartse kracht, maar we staan op het punt dat allemaal terug te winnen. Dat was echter geen verrassing, omdat de gesprekken over deze regels lange tijd en op de goede manier gevoerd werden”, aldus Egginton in gesprek met RacingNews365 .

“Iedereen deed zijn zijn huiswerk en leverde goede feedback, waardoor we met oplossingen zijn gekomen. We hebben goed werk geleverd met de hoeveelheid neerwaartse kracht die we terug hebben weten te winnen, wat ongeveer gelijk zal zijn aan wat de meeste teams hebben gevonden.”

Gevraagd naar hoeveel men precies heeft teruggewonnen, anders dan ‘bijna alles’, moet Egginton een concreet antwoord schuldig blijven: “Dat hangt van veel diverse en wisselende factoren af die tezamen je aerodynamische pakket vormen. Maar op de meeste vlakken zullen we alles wel teruggewonnen hebben.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verlies door nieuwe Formule 1-regels nu al goedgemaakt door teams