Het laatste formule 1 nieuws

Verliest de Formule 1 Red Bull? "We hebben nog maar kort de tijd en er blijkt maar één optie te zijn die werkt..."

Verliest de Formule 1 Red Bull? “We hebben nog maar kort de tijd en er blijkt maar één optie te zijn die werkt…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull wil graag na 2021 door met de Honda-motoren in hun F1-wagens. Daarvoor wil het team uit Milton Keynes dat het motorenreglement wordt bevroren en de ontwikkeling van de krachtbron wordt stopgezet. Mercedes lijkt te willen instemmen, maar Ferrari en Renault lijken faliekant tegen te zijn. Volgens teambaas Christian Horner kan het zijn Red Bull van Max Verstappen zomaar uit de Formule 1 vertrekken als ze terug moeten naar een klantenmotor. “We hebben nog maar kort de tijd, we moeten het binnen achttien maanden voor onszelf uitvinden” , aldus de Brit tegen Sky F1. “Maar hoe meer we ernaar kijken, blijkt er slechts één optie te zijn die werkt en dat zou zijn om iets overeen te komen met Honda, waar we de IP van de Honda-motor naar ons toe halen. Maar natuurlijk is dat ook afhankelijk van de regels. Het zou alleen maar logisch zijn voor de onafhankelijke motorenleveranciers, als de keuze van Red Bull geëffectueerd wordt omdat er een bevriezing van het motorreglement is.”

“Het zou onmogelijk zijn om de ontwikkelingen te financieren met de ontwikkelingen die op dit moment plaatsvinden rondom deze motoren. Natuurlijk, de details moeten met het seniormanagement van Honda geregeld worden, maar het is ook afhankelijk van wat de regels gaan worden. Het is absoluut fundamenteel dat er een bevriezing van deze krachtbronnen komt, totdat de introductie plaatsvindt van een nieuwe motor.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verliest de Formule 1 Red Bull? “We hebben nog maar kort de tijd en er blijkt maar één optie te zijn die werkt…”