Het laatste formule 1 nieuws

Verrassend: Covid-19 vaccinatie voor alle MotoGP paddockleden in Qatar

Verrassend: Covid-19 vaccinatie voor alle MotoGP paddockleden in Qatar

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Losail International Circuit | foto© motogp.com Verrassend nieuws voor het MotoGP wereldkampioenschap: vanaf vrijdagochtend 12 maart kunnen alle leden van de MotoGP familie (coureurs, teamleden, paddockmedewerkers en mediavertegenwoordigers in Doha worden ingeënt tegen corona met het Biontech-vaccin.

Wat de Formule 1-teamleden al hebben laten zien tijdens de GP van Bahrein, wordt nu door Dorna samen met de regering van Qatar uitgevoerd binnen het MotoGP wereldkampioenschap. Vanaf vrijdagochtend 12 maart kunnen alle MotoGP-teamleden ter plaatse worden ingeënt.

Onderstaand de donderdagavond door Dorna Sport vrijgegeven persverklaring:

De staat Qatar en MotoGP werken vanaf heden samen om COVID-19 vaccinaties te verstrekken aan alle leden van de MotoGP paddock die naar Doha afreizen.

De staat Qatar heeft zijn COVID-19-vaccinatieprogramma in 2021 aanzienlijk opgevoerd en kan als gevolg van deze vooruitgang alle reizende leden van de MotoGP paddock toegang bieden tot het vaccin.

Qatar en MotoGP zijn sinds 2004 partner, toen het Losail International Circuit voor het eerst deel uitmaakte van de MotoGP kalender. Qatar is sinds 2007 gastheer van de openings Grand Prix van het seizoen.

Dit seizoen is Qatar eveneens gastheer van alle pre-season testdagen voor alle klassen van het kampioenschap, evenals voor de eerste twee Grands Prix weekenden, waarbij de hele MotoGP familie tot vijf weken lang in Qatar aanwezig zal zijn.

Om de gezondheid en veiligheid van de hele MotoGP familie te garanderen terwijl ze in Qatar zijn en op hun verdere reizen over de wereld dit seizoen, heeft de regering van de staat Qatar de MotoGP familie toegang geboden tot de COVID-19-vaccins.

Alle leden van het kampioenschap, inclusief degenen die werken en reizen binnen de MotoGP paddock, krijgen de kans om in Qatar gevaccineerd te worden tegen COVID-19. Het vaccinatieprogramma is bedoeld om de persoonlijke veiligheid van alle mensen ter plaatse te vergroten. Het zal een verhoogde bescherming bieden voor diegenen in de MotoGP paddock werkzaam zijn en al diegenen die ermee in contact komen gedurende de Grand Prix weekenden. Qatar heeft gezorgd voor ongelooflijke sportmomenten en er zijn samen vele mijlpalen bereikt, en het is een eer om er nog […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verrassend: Covid-19 vaccinatie voor alle MotoGP paddockleden in Qatar