Het laatste formule 1 nieuws

Verrassend: Suzuki teambaas Davide Brivio verruilt MotoGP voor Formule 1

Verrassend: Suzuki teambaas Davide Brivio verruilt MotoGP voor Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Davide Brivio | foto© Suzuki Racing Davide Brivio gaat zo goed als zeker de MotoGP paddock verruilen voor een nieuwe uitdaging in de Formule 1 paddock. De huidige en succesvolle Team Suzuki Ecstar teambaas wordt namelijk genoemd als de nieuwe teambaas van het Alpine Formule 1 team (voorheen Renault F1 team).

Het gerucht dat Davide Brivio per direct Suzuki gaat verlaten en binnenkort aan de slag gaat als de nieuwe teambaas van het Alpine Formule 1 team kwam woensdagmiddag 06 januari als een donderslag bij heldere hemel. Een officiële aankondiging is er weliswaar nog niet en zowel Brivio zelf als ook de mediavertegenwoordigers van Suzuki wilden vandaag nog niet reageren op het nieuws dat woensdag eerder op de dag door het doorgaans goed ingelichte autosport.com wereldkundig werd gemaakt.

Autosport.com meldde dat Brivio de belangrijkste kandidaat is om de nieuwe teambaas te worden binnen het Alpine Formule 1 team. De huidige teambaas Cyril Abiteboul zou namelijk hebben laten doorschemeren dat er naast de naamsverandering van het team ook enkele structurele veranderingen op stapel staan, waaronder de komst van een nieuwe teambaas en daarbij zou de naam van Brivio intern uitgelekt zijn.

Waarom zou Brivio, die reeds 20 jaar werkzaam is binnen de MotoGP paddock en afgelopen seizoen met Joan Mir de MotoGP wereldtitel in de wacht wist te slepen, een overstap naar de Formule 1 overwegen? De Italiaan heeft een goede relatie met Luca de Meo, de CEO van Renault. Het zou zomaar eens kunnen dat de overstap van de huidige Suzuki teambaas naar vier wielen in deze hoek gezocht moet worden, maar hoe dan ook het zal voor velen een grote verrassing zijn als deze overstap op korte termijn officieel wereldkundig gemaakt zal worden.

Officiele bekendmaking nog slechts kwestie van tijd
Zoals gezegd, tot op heden is het nog steeds een gerucht maar op de Racesport.nl redactie hebben we inmiddels al wel vernomen dat er op korte termijn een belangrijke persmededeling komt uit deze hoek. Dat dit verband houdt met bovenstaand nieuws zal voor niemand meer een verrassing zijn.

Wanneer het nieuws officieel bekend gemaakt zal worden is nog niet bekend, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verrassend: Suzuki teambaas Davide Brivio verruilt MotoGP voor Formule 1