Het laatste formule 1 nieuws

Verrassende stap Honda: Geen Formule 1, maar wel....

Verrassende stap Honda: Geen Formule 1, maar wel….

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Honda maakte recent bekend dat de Japanse motorenfabrikant zich terugtrekt uit de Formule 1 en het Red Bull van Max Verstappen zonder motor laat zitten. Honda wil zich gaan richten op het elektrificeren van haar wagenpark. Daar past het plaatje van de hybride motoren van de koningsklasse van de autosport niet meer in. Verrassend is dat Honda wel heeft aangekondigd dat zij voor de lange termijn in de IndyCar blijven. De organisatie van de Indy Car kondigde eerder dit jaar aan dat zij zich willen gaan richten op hybride aandrijving en bevestigde dat afgelopen weekend weer. Dit keer met meer detail en een aantal aanpassingen. De introductie is echter uitgesteld van 2022 naar 2023. Daarbij bevestigde de IndyCar dat beide fabrikanten Honda en Chevrolet een contract voor de lange termijn hebben getekend: ‘tot ver in het einde van het decennium’.

De nieuwe krachtbron gaat een 2,4 liter V6 motor met hybride technologie worden, die tussen de 900 en 1.000 paardenkrachten moet gaan leveren. De auto’s gaan zelf een startmotor krijgen, wat betekent dat coureurs de auto vanuit de cockpit kunnen starten. Het grootste nieuws is echter dat Honda dus haar interesse in de IndyCar bevestigd heeft, nadat zij iets eerder zich uit de Formule 1 terugtrok. De IndyCar volgt met de motorenformule een beetje de Formule 1, maar wil de klasse betaalbaar maken. Dat is waarschijnlijk de reden dat Honda gekozen heeft voor het Amerikaanse kampioenschap.

“Honda verwelkomt deze stap de toekomst in van de IndyCar, de actie weerspiegelt Honda’s inspanning om hoge-prestatie, geëlektrificeerde producten te ontwikkelen en te fabriceren die de industrie uitdaagt en onze klanten doet verheugen”, aldus Ted Klaus, president van Honda Performance Development. “Bij Honda racen we om onze mensen te ontwikkelen, technologie te innoveren en om onze fans te benaderen. We zijn trotst op onze ononderbroken 27 jaar leiderschap in de IndyCar en kijken er naar uit om de volgende generatie Honda 2,4 liter hybride vermogen met meer dan 900 paardenkrachten te leveren.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verrassende stap Honda: Geen Formule 1, maar wel….