Het laatste formule 1 nieuws

Verrassende winnaar in Power Rankings: Waar eindigt Verstappen?

Verrassende winnaar in Power Rankings: Waar eindigt Verstappen?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Baku was een spectaculaire zesde race in het Formule 1 seizoen. De jury van F1’s Power Rankings is van mening dat Pierre Gasly dit keer het beste heeft gepresteerd.

Niet alleen was Gasly’s kwalificatie een goede prestatie met een vierde plek, in de race wist hij op het podium te eindigen na een leuke strijd met Charles Leclerc en Lando Norris .

De jury van de officiële website van de Formule 1 kon dit ook waarderen en de Fransman behaalt dan ook de eerste plaats met een score van 9.8. Ze geven wel aan dat het een moeilijke beslissing was, want er waren meerdere coureurs deze week voor wie sterke argumenten waren te bedenken. Zo reed Sebastian Vettel een uitstekende race van plek elf naar plek twee. Hij staat dan ook op de tweede plaats met een score van 9.7. Verstappen op de derde plek

Max Verstappen , die uitviel door een lekke band terwijl hij voorop reed, behaalt alsnog de derde plek. “Toch kan hem dat niet kwalijk worden genomen. Terwijl Verstappen opnieuw de pech had dat zijn laatste kans op poleposition in Q3 werd afgepakt en hij briljant had gereden in de race, gaven onze juryleden de uitvaller een sterke 9.3 voor zijn inspanningen,” luidt het op de website.

Sergio Perez (9.2) en Charles Leclerc (8.5) maken de top vijf compleet. Lewis Hamilton eindigt ditmaal slechts op plek tien (6.8) door zijn blunder bij de herstart. Verstappen staat nog steeds bovenaan het scorebord met een gemiddelde van een 9.0.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verrassende winnaar in Power Rankings: Waar eindigt Verstappen?