Het laatste formule 1 nieuws

Verschillende autofabrikanten geïnteresseerd in nieuw Formule 1-avontuur

Verschillende autofabrikanten geïnteresseerd in nieuw Formule 1-avontuur

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De toekomst van de Formule 1 lijkt er rooskleurig uit te zien. Momenteel is de pandemie natuurlijk een flinke smet op de sport, maar het heeft er alle schijn van dat de koningsklasse uiteindelijk als een relatief gezond geheel de wereldwijde epidemie gaat overleven.

De nieuwe regels omtrent het budgetplafond zorgen er ook voor dat er steeds meer partijen geïnteresseerd raken in een (nieuw) avontuur in de Formule 1. Als de nieuwe CEO in gesprek met Sky Sports wordt gevraagd naar de interesse van autofabrikanten in de sport, vertelt hij trots dat die steeds verder groeit.

Sterker nog, hij is in gesprek met een autofabrikant die veel interesse heeft getoond: “Alles wat ik kan zeggen is dat de gesprekken momenteel lopen, maar die partij houdt het het liefst stil. Het goede nieuws is in ieder geval dat heel erg belangrijke bedrijven graag willen begrijpen wat de toegevoegde waarde van het Formule 1-platform kan zijn.”

“Niet alleen qua techniek”, vervolgt de Italiaan. “Maar ook qua waarde die de Formule 1 kan brengen voor een autofabrikant. Een van de grootste uitdagingen van de hedendaagse autofabrikanten is om zich jonger uit te stralen. Er is momenteel een soort gevecht bezig tussen de old school fabrikanten en de nieuwe fabrikanten als het aankomt op mobiliteit. Als sport zijnde hebben we weinig te maken met mobiliteit, maar een autofabrikant kan het platform dat de Formule 1 biedt wel gebruiken voor een nieuw imago dat ze in de toekomst nodig hebben.”

RacingNews365 heeft begrepen dat de voornaamste geïnteresseerde partijen de Volkswagen Group (waar onder meer Audi en Porsche onder vallen), de Hyundai Motor Group en en BMW zijn, maar dat de toetreding van een nieuwe autofabrikant hoogstwaarschijnlijk op zijn vroegst tezamen met de invoering van het nieuwe motorreglement zal komen. Dat staat nu gepland voor 2026, maar kan nog naar voren worden gehaald naar 2025.

Het kost een nieuwe autofabrikant enkele jaren aanlooptijd om een fatsoenlijk team op te bouwen waar meteen mee om de punten kan worden gestreden. Omdat het ook nog niet helemaal duidelijk is hoe de nieuwe motorregels eruit gaan zien, zullen er op de korte termijn […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verschillende autofabrikanten geïnteresseerd in nieuw Formule 1-avontuur