Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: “Absoluut een van de beste coureurs ooit in Formule 1”

Verstappen: “Absoluut een van de beste coureurs ooit in Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen is aan een bijzonder seizoen bezig. De coureur van Red Bull Racing kan dit jaar eindelijk de strijd aangaan met de Mercedes van Lewis Hamilton en dat levert de komende 22 races naar verwachting nog veel spanning op. Verstappen kennende laat hij niet de kaas van zijn brood eten, al heeft hij veel respect voor zijn concurrent.

Het beeld in de Formule 1 was het afgelopen decennium veelal hetzelfde. Hamilton is in zijn Mercedes al jarenlang oppermachtig en moest in 2016 uitsluitend Nico Rosberg voor zich dulden in het wereldkampioenschap. Dit seizoen heeft Hamilton het minder eenvoudig, zo bleek uit de openingsrace in Bahrein. Daarin bereikte Hamilton de eerste plaats, maar moest hij behoorlijk vechten voor zijn positie.

Verstappen staat in de Formule 1 bekend als zijn toekomstige opvolger. De Nederlander heeft weinig ontzag voor Hamilton, maar vindt hem wel de beste coureur binnen de sport. “Je moet Lewis natuurlijk de eer geven voor de manier waarop hij al die jaren met alles omging” , zo vertelt hij aan Autosport . “Hij kwam altijd terug en won zoveel races en kampioenschappen. Je kunt absoluut niet om Lewis heen.” Rol van Mercedes

Critici stellen dat Hamilton vooral zijn races wint, omdat hij een goede auto tot zijn beschikking heeft. Verstappen ziet dat echter anders. “Er zijn natuurlijk nog veel andere mensen in de Formule 1 die erg goed en sterk zijn en ook in die auto erg goed zouden zijn geweest. Maar toch, de manier waarop Lewis heeft gewonnen en soms ook in lastige races, zoals vorig jaar in Turkije… Om die race te winnen, denk ik dat hij het heel goed deed. Hij is absoluut een van de beste coureurs ooit in de Formule 1.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: “Absoluut een van de beste coureurs ooit in Formule 1”