Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen adviseert Albon over nieuw autosportavontuur: "Goed voor je"

Verstappen adviseert Albon over nieuw autosportavontuur: “Goed voor je”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alexander Albon bleef na zijn ‘ontslag’ als racecoureur van Red Bull s Formule 1 -team wel aan de Red Bull-familie verbonden. Hij de test- en reservecoureur van het team en daarnaast gaat hij tijdens enkele raceweekenden aan de slag in de DTM. Een nieuwe uitdaging voor hem, want nooit eerder racete hij in een auto met een dak.

“Misschien dat ik ooit twee rondjes in een dichte raceauto heb gereden”, zo geeft hij aan in gesprek met onder andere RacingNews365. “Maar misschien moet ik daar eens met Max Verstappen over spreken, hij weet daar meer over dan ik.”

Verstappen reed inderdaad al vaker met dichte raceauto’s, zelfs in zijn vrije tijd. Onlangs nog zagen we hem over het circuit in Barcelona scheuren in een voor hem geprepareerde Porsche. De Nederlander denkt dat de DTM goed is voor Albon en sowieso voor elke formulecoureur.

“Dat is leuk! Ik doe het ook en ik geniet ervan. Eerlijk waar, ik denk dat het goed is om eens te doen. Het maakt dat je op een andere manier naar het circuit kijkt (dan met een Formule 1-auto, red.). Met een GT-auto kun je de kerbstones wat meer aanvallen en meer van de baan gebruiken. Ik denk dat het goed is.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen adviseert Albon over nieuw autosportavontuur: “Goed voor je”