Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: ‘Als de auto in staat is om te winnen, dan win ik’

Verstappen: ‘Als de auto in staat is om te winnen, dan win ik’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met nog vijf races te gaan nadert de bloedstollende titelstrijd de ontknoping en dus neemt de druk toe, maar niet voor Max Verstappen. De Nederlander zegt te genieten van wat hij doet en dat zorgt er weer voor dat de druk afneemt. Bovendien weet Verstappen ook: “Als de auto in staat is om te winnen, dan win ik. Als de auto niet in staat is om te winnen, dan win ik niet.”

Het Autódromo Hermanos Rodríguez wordt bestempeld als Red Bull-circuit door de sterke prestaties van het team in het verleden, maar Max Verstappen weet na de race in Austin, typisch een Mercedes-circuit, ook dat het niet vanzelfsprekend is dat ze hier succes zullen boeken. “Ik heb het al eerder gezegd: het draait om de details”, zegt een rustig ogende Verstappen in Mexico. “Het kan er op papier goed uitzien voor je, maar je moet de afstelling nog steeds perfect zien te krijgen. Het ziet er misschien goed uit voor ons, maar we moeten direct vanaf de eerste vrije training scherp zijn en ervoor zorgen dat we de juiste kant opgaan met de auto.” Foto: BSR Agency In Austin verzocht Verstappen zijn team op de boordradio om teamgenoot Sergio Pérez ook wat eerder naar binnen te halen om de druk te doen toenemen op Hamilton, die daarmee mogelijk achter de Mexicaan zou vallen. Voor Verstappen was dat geen gek verzoek. “Het is logisch om daarover na te denken. Je wil niet dat zij een enorm bandenvoordeel hebben. Wij hadden twee auto’s voorop rijden, dan moet je dat voordeel pakken”, aldus de Nederlander.

De betrouwbaarheidsproblemen gaan nu een belangrijke rol spelen in het kampioenschap, maar op de achtergrond speelt het coronavirus nog steeds een rol. Vorig jaar moest Lewis Hamilton de Grand Prix van Sakhir missen vanwege een positieve coronatest en hoewel dat vorig jaar geen probleem was voor hem, kan dat nu een cruciale rol spelen in de titelstrijd. Toch wil Verstappen niet denken aan extra voorzorgsmaatregelen. “Nee, maar als ik in de douche wegglijd en mijn nek breek, dan heb je hetzelfde”, zet hij het in perspectief. “Als ik […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: ‘Als de auto in staat is om te winnen, dan win ik’