Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: "Als ik daar vol in de muur klapte, was ik van al het gezeik af"

Verstappen: “Als ik daar vol in de muur klapte, was ik van al het gezeik af”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

“Mijn grootste teleurstelling was toch wel de GP van Turkije. Ik denk niet dat er veel moment zijn geweest
waarop ik het beter had kunnen doen, maar daar baalde ik wel”, zo begint Max Verstappen zijn verhaal in gesprek met Ziggo Sport .

Verstappen domineerde de trainingen en Q1 en Q2 op het spekgladde Istanbul Park, maar werd in Q3 afgetroefd door Lance Stroll : “Als je het hele weekend eerste staat, met
uitzondering van die ene run waar het om gaat…”, mijmert hij. “In Q2 was ik nog 2,5 seconden sneller. Ja, dan
baal je wel. Ik moest even gaan zitten en kon daar niet blijven staan, want dan had ik wat in elkaar getrapt.
Dus ik dacht ‘ik ga daar maar even zitten’.”

Een dag later, wederom in de regen, ging het van kwaad tot erger. Een persoonlijke fout werd opgevolgd door een magablunder van Red Bull . Hij spinde op eigen kracht, en wat hem betreft had dat het einde van de race moeten zijn, omdat hem dat een hoop ellende had bespaard: “Het zou wel mooi zijn geweest al ik daar vol de muur in was geklapt. Dan was je ook van dat gezeik van de rest van de race af, waarin je de hele tijd vast zat achter iemand anders.”

Dat ‘gezeik’ werd versterkt door het feit dat Red Bull hem na zijn pitstop op weg stuurde met ongelijke vleugelstanden, dat scheelde tussen links en rechts zeven graden. “Je ziet op foto’s ook hoe scheef de vleugel stond. Ik moest op mijn stuur van alles aanpassen, waardoor ik helemaal geen tractie meer had. Mensen beseffen niet hoe gevoelig dat allemaal is. Het team zag dat er wat fout was en bij de pitstop draaide ze de vleugel nog meer de andere kant op. Het was een groot fiasco”, verduidelijkt Verstappen.

En die spin achter Perez? Verstappen weerspreekt dat hij daar teveel wilde, zoals vaak werd gezegd: “Iedereen zei dat ik te gretig was toen ik achter Perez reed, maar dat was niet zo. Ik wilde hem daar ook helemaal niet inhalen. Ik wilde juist niet helemaal achter hem […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: “Als ik daar vol in de muur klapte, was ik van al het gezeik af”