Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen begripvol over sprintraces, maar 'snelste auto's rijden toch vooraan'

Verstappen begripvol over sprintraces, maar ‘snelste auto’s rijden toch vooraan’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 gaat dit seizoen weer iets nieuws uitproberen. Bij een aantal races zal het raceweekend namelijk bestaan uit een sprintrace en een hoofdrace. Als dat bevalt zal het raceweekend er voortaan altijd zo uit gaan zien. Max Verstappen heeft zo zijn twijfels, maar begrijpt wel waarom ze dit willen.

“Ze willen meer mensen naar het circuit trekken en dus meer geld verdienen. Daar draait het uiteindelijk toch om. En dat kan ik ook wel begrijpen” , zegt de coureur van Red Bull Racing tegen De Telegraaf . Daar is niets aan gelogen. Ook Toto Wolff heeft al aangegeven dat men hoopt dat dit hetzelfde effect heeft als bij de DTM, waar het bezoekersaantal verdubbelde. Verstappen heeft betere oplossing

Nu zullen mensen toch eerder geneigd zijn om ook voor zaterdag een kaartje te kopen en kan de Formule 1 voor die dag bovendien een hogere prijs vragen. Verstappen heeft daar weliswaar begrip voor, voor hem hoeft het allemaal niet zo nodig.

“De snelste auto’s rijden toch vooraan, dus dat blijft een beetje hetzelfde. Het maakt dan niet uit hoeveel wedstrijden je in een weekend organiseert. Ik vind één lange race veel leuker” , aldus de Nederlander, die de Formule 1 vooral wil adviseren om auto’s te bouwen waarmee je elkaar makkelijker kunt volgen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen begripvol over sprintraces, maar ‘snelste auto’s rijden toch vooraan’