Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen behoudt, ondanks minder weekend, de leiding in F1 Power Rankings

Verstappen behoudt, ondanks minder weekend, de leiding in F1 Power Rankings

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In een weekend dat in het teken stond van de oplopende spanning tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton , hebben veel andere coureurs een heel sterk weekend achter de rug. Dat is ook goed terug te zien in de officiële Power Rankings van de Formule 1 . Daar staat normaal Hamilton of Verstappen op P1, maar beide zijn nu niet terug te vinden in de top drie.

Charles Leclerc krijgt namelijk de perfecte score dit weekend. Die score kreeg Verstappen ook na de Grand Prix van Oostenrijk en de Monegask kreeg een tien nadat hij bijna de gehele Grand Prix aan de leiding lag. Op de tweede plek staat Lando Norris met een 9.2. Ook Norris profiteerde van de crash tussen de twee titelrivalen, maar door een trage pitstop werd een podiumplek onmogelijk.

Derde staat Alonso, die in de sprintrace veel plekken wist te winnen en die vorm vast wist te houden in de race. Na de Spanjaard zien we Verstappen en Hamilton pas terug, met de Nederlander op P4 en Hamilton op de vijfde plek. Verstappen scoorde met een 8.5 net wat beter dan Hamilton, die 0.2 punt lager scoorde. Verstappen behield wel zijn leiding in het kampioenschap, met als gemiddelde dit seizoen een 9.2 Algemeen klassement in Power Rankings:

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen behoudt, ondanks minder weekend, de leiding in F1 Power Rankings