Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen blij met ontwikkelingen F1: "In mijn ogen is dat een goede zaak"

Verstappen blij met ontwikkelingen F1: “In mijn ogen is dat een goede zaak”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 is bezig aan een opmars in de Verenigde Staten, waar in het verleden relatief weinig interesse was voor de sport. Dat is grotendeels te danken aan nieuwe eigenaar Liberty Media, maar ook aan de Netflix-serie Drive to Survive. Max Verstappen vindt het een goede zaak dat ook daar de interesse in de sport stijgt.

Na de release van het derde seizoen van Drive to Survive zijn de kijkcijfers van de Formule 1 opnieuw gestegen in Amerika. Dit heeft bijgedragen aan de bezoekersaantallen voor de aanstaande Grand Prix van de Verenigde Staten, die het grootst zijn sinds het evenement op het Circuit of the Americas in Austin wordt verreden. Verstappen blij met groeiende interesse voor Formule 1 in Amerika

“Het is enigszins moeilijk te zeggen waar het precies vandaan komt” , zegt Verstappen tegen NBC over de stijging van toeschouwers in de VS. “Netflix heeft behoorlijk geholpen om wat algemene kennis te creëren, ik denk dat dat goed is.”

“De eigenaren willen de F1 natuurlijk meer pushen in Amerika. We krijgen meer races in Amerika, wat in mijn ogen een goede zaak is. Voorheen was er een groot verschil tussen mensen die er echt in zaten en mensen die er niet veel van wisten. Je ziet dat die kloof kleiner wordt en dat vind ik mooi om te zien”, aldus de Nederlander.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen blij met ontwikkelingen F1: “In mijn ogen is dat een goede zaak”